Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Вигодянська громада провела в останню путь свого земляка, Героя — Шушман Василя Васильовича

Дата: 05.01.2023 16:39
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

Вигодянська громада провела в останню путь свого земляка, Героя — Шушман Василя Васильовича.

Полеглого на Сході Захисника 4 січня зустрічав живий ланцюг із людей, який простягнувся від початку села Вигода до будинку, де жив Василь Васильович.

І, сьогодні, 5 січня 2023 року, у Вигодянській громаді відбулася церемонія прощання з загиблим Героєм, військовим в/ч 0666 28-ї окремої механізованої бригади – Шушман Василем Васильовичем, який загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України.

Віддати шану мужньому захиснику України й висловити безмежну вдячність за неоціненний внесок у майбутнє рідної країни та її жителів, прийшли близькі, друзі, колеги, знайомі, бойові побратими, представники влади та просто небайдужі мешканці. В останню путь Героя провели, встеливши квітами дорогу від будинку, де він проживав із сім’єю, до місця вічного спокою. Поховали мужнього воїна на місцевому кладовищі зі всіма військовими почестями.

Василь Васильович народився 14 червня 1971 року в Закарпатські області. У дитинстві разом з батьками переїхав до села Вигода, де успішно закінчив школу, вивчився на залізничника, одружився, виховав трьох доньок й тридцять років пропрацював в Одеській залізниці. За життя був дуже позитивною, відкритою та веселою та набожною людиною з непереборною жагою до життя, душею компанії, сумлінним працівником, прекрасним другом  та взірцевим сім'янином. Завжди приходив на допомогу. Мав дуже вольовий та цілеспрямований характер. 

4 вересня 2022 року наш земляк добровільно пішов на військову службу, де хоробро та віддано захищав Батьківщину від окупантів. Перебував у місцях, де велися запеклі бої та брав участь у визволенні міста Херсон та Херсонщини. Він боровся за волю і свободу нашої держави і щиро вірив у те, що Перемога вже скоро прийде на нашу землю. Вірив і віддав в ім'я цієї Перемоги найцінніше – життя.

29 грудня 2022 року на Бахмутському напрямку у Донецькій області у бою Василь Васильович загинув, бувши вірним військовій присязі, з честю і до кінця виконавши свій службовий обов’язок.

Смерть Василя Васильовича – це не тільки біль родини, це біль усієї громади, це біль усієї країни. Загинув справжній патріот, вірний син України. Таким він назавжди залишиться у нашій пам’яті, а його ім’я навіки буде взірцем мужності, патріотизму та незламності.

Висловлюємо глибоке співчуття родині загиблого, яка втратила любого сина, чоловіка, батька та дідуся. 

Світлий, добрий спомин про звитяжного Захисника України назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його бойових побратимів, родичі і земляків! Молімося за душу воїна і пам’ятаймо про його земне життя, яке він віддав за нас. Пам’ятаймо, якою ціною Україна сьогодні виборює Незалежність!

Василь Васильович став янголом-охоронцем нашої землі, тож нехай дорога на небо простелиться йому добрими словами…

Герої не вмирають, а поповнюють лави небесного воїнства, навіки залишаючись в нашій пам’яті.

Вічна пам'ять і слава Герою-захиснику!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь