Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Привітання сільського голови з Міжнародним днем рідної мови

Дата: 21.02.2023 09:13
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

Шановні мешканці Вигодянської громади!

21 лютого, починаючи з 2000 року, ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Це свято нагадує про важливість мови, яка є інструментом у збереженні духовного та матеріального спадку кожного народу. Для українців мова – це не просто набір слів, а й могутня зброя у боротьбі з ворогом.

Українська мова пройшла нелегкий шлях. У світовій історії жодна мова не зазнала такого страшного нищення, як українська. Українську мову обмежували, забороняли і відміняли протягом останніх чотирьох сторіч 134 рази. Офіційно - циркулярами, указами, законами, анафемами тощо. За цей час українська загартувалася так, що навряд чи наші вороги зможуть її знищити.

Попри всі перешкоди, для багатьох людей вона була і є рідною і ми щиро віримо, що її краса та сила ще пригорнуть до себе мільйони сердець. Всяка мова бідніє від того, що нею не користуються на державному рівні і не спілкуються в побуті. Тому, аби примножити і зберегти рідну мову, нею треба починати від колискових, а завершувати виступами з високих трибун. Нею варто думати і мріяти, дивуватись і любити. Недарма ж учені довели, що наша генетична пам’ять тісно пов’язана із мовою, яка може прокинутись у генах навіть через кілька поколінь.

Вітаємо всіх, хто ввібрав в себе нашу мову, знає своє коріння та розуміє витоки, що дає нам силу і могутність. Всім серцем і душею завжди любіть свою країну, пишайтеся рідною мовою і прославляйте свою культуру. Нехай мова завжди залишається сильним і потужним інструментом не тільки спілкування, а й розвитку. Давайте берегти і розвивати рідну мову, цінувати її дари, не розпорошуючись на запозичення. Ми могутні й міцні в своїй мові. Наше слово – наша сила!

З повагою Вигодянський сільський голова Алла РИБАЧОК та виконавчий комітет сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь