Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

До уваги операторів ринку, які здійснюють господарську діяльність у сфері обігу харчових продуктів та жителів громади!!!

Дата: 11.05.2023 10:17
Кількість переглядів: 57

До уваги операторів ринку, які здійснюють господарську діяльність у сфері обігу харчових продуктів та жителів громади!!!

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) надійшло повідомлення від 24 квітня 2023 року № 2023.2025, стосовно виявлення хлорпірифосу у кукурудзі для приготування попкорну, що експортувалась з Іспанії (виробник: Liven SA, Barcelona) до України (отримувач: ТОВ «Фоззі Коммерц», вул. Гоголівська 1А, 07408) (додається).

Невідповідний харчовий продукт може нанести шкоду здоров’ю споживача (Хлорпірифос - діюча речовина багатьох розповсюджених інсектицидів широкого спектра дії. Хлорпірифос (ХПФ) є фосфорорганічним інсектицидом, який широко використовується в побуті, сільському господарстві та промисловості протягом. ХПФ є широко вживаним пестицидом. Цей агент використовується для знищення широкого спектра шкідливих комах і кліщів; водночас він демонструє помітну токсичність для більшості видів інших тварин і людини. Викликає дифузне ураження нейронів ЦНС та впливає на нервову систему).

Статтею 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», оператори ринку (суб’єкти господарювання) зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та негайно письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган, а також про вжиті заходи для запобігання виникненню ризиків для споживача.

На території Одеського району потужності підприємства-імпортера не зареєстровані.

Враховуючи можливість реалізації цієї небезпечної продукції на території регіону, у т.ч. Одеського району Одеської області, просимо операторів ринку вилучити (відкликати) вказаний невідповідний харчовий продукт.

Також прохання до всіх причетних проінформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області (вул. 7-ма Пересипська, 6, м.Одеса,  gu@odesa.consumer.gov.ua, тел. 716-13-01).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь