Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Робота комісії з використання субвенції з державного бюджету на придбання у 2021 році житла для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа

Дата: 24.07.2021 01:14
Кількість переглядів: 1138

Фото без описуФото без описуКеруючись «Порядком та умовами надання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла дітям сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа затвердженими постановою Кабінетом Міністрів України від 15.11.2017 року № 877 (зі змінами від 01.06.2020 року № 515), відповідно до ч. 15 п. 3 Постанови Верховної Ради № 807-IX від 17 липня 2020 року «Про утворення та ліквідацію районів», у зв’язку із ліквідацією Біляївського району та районної комісії а також відповідно до протоколу № 2 – ОН від 21 січня 2021 року селекторної наради Одеської обласної державної адміністрації з головами районних державних адміністрацій, територіальних громад, районних рад та міськими головами міст обласного значення де акцентували увагу на тому, що згідно чинного законодавства у сфері захисту дітей відповідальність за забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, несуть безпосередньо очільники органів місцевого самоврядування.

Згідно з вище викладеним з січня 2021 року на виконавчий комітет Вигодянської сільської ради були покладені повноваження щодо супровіду вказаних категорій дітей.

У березні 2021 року Управлінням соціального захисту населення Біляївської районної адміністрації були передані справи восьми мешканців нашої громади (діти сироти, діти позбавлені батьківського піклування) до Вигодянської сільської ради для здійснення допомоги та супроводу дітям при виборі житла. Виконавчим комітетом і службою у справах дітей було розроблено положення про комісію з використання субвенції з державного бюджету на придбання у 2021 році житла для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа затверджене рішенням виконкому від 30 березня 2021 року №28.

З квітня по червень 2021 року спільною наполегливою працею виконавчого комітету Вигодянської сільської ради, службою у справах дітей, комісією з використання субвенції, було надано роз’яснювальні та супровідні роботи дітям, які мають право на отримання житла за рахунок державної субвенції.

Таким чином, було придбано та оформлено житло згідно чинного законодавства двом мешканцям нашої громади на території сіл Кам’янка та Вигода, на сьогодні формуються документи на придбання квартири дитині у місті Одеса. Подальша робота всіх служб та відділів Вигодянської сільської ради по напрямку захисту прав дітей триває. Гарантуємо що жодна дитина не залишиться без належної уваги та допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь