Важливість вакцинації від COVID-19

Дата: 13.08.2021 15:52
Кількість переглядів: 685

Фото без опису

Шановні жителі Вигодянської територіальної громади!

Ліків від COVID-19 немає. Лікування, яке застосовують, тільки полегшує перебіг хвороби, тобто покращує стан пацієнтів, допомагаючи пережити COVID-19.

Заразитися коронавірусом може людина будь-якого віку незалежно від статі, походження та національності.

Спалах захворювання на штам «Дельта» Covid-19, який офіційно вже зафіксовано і в Одеській області, викликає велике занепокоєння. І аби не допустити погіршення ситуації єдиним шляхом є вакцинація. Вакцинування допоможе сформувати імунітет до вірусу, що захистить вас від інфікування чи важкого перебігу хвороби.

Вакцинація в Україні є добровільною й безоплатною.

Навіть вакцинована людина може заразитися COVID-19. Завдання щеплення полягає в тому, щоб ефективно запобігти тяжкому перебігу хвороби, ускладненням і смерті. Отримавши щеплення, людина, навіть якщо і захворіє, то перенесе хворобу легше: швидше за все вона не потребуватиме кисневої терапії та не потрапить до лікарні.

Завдяки безпрецедентним інвестиціям та глобальному співробітництву вчені змогли розробити вакцини проти COVID-19 у рекордні строки, дотримуючись при цьому суворих стандартів, заснованих на принципах доказової медицини.

Усі вакцини, схвалені для використання ВООЗ, мають високу ефективність у запобіганні важкому перебігу захворювання на COVID-19, госпіталізації і смерті. Тому найкращою вакциною є та, що зараз доступна для вас!

Експерти в усьому світі безперервно вивчають, як нові мутації вірусу впливають на його поведінку, а також на ефективність вакцин проти COVID-19.

Тим часом важливо вакцинуватися та продовжувати дотримуватися запобіжних заходів, таких як дотримання фізичної дистанції, носіння масок, провітрювання приміщень, регулярне миття рук та своєчасне звернення по медичну допомогу.

Вакцина від COVID–19 не спричинить захворювання. Однак, існує ймовірність того, що ви отримаєте першу дозу вакцини вже інфікованим, коли симптоми хвороби ще не розвинулись. Загальна слабкість або підвищення температури — це звичайна реакція на вакцину від COVID–19. Ці симптоми зникають через кілька днів після вакцинації. Проте якщо у вас з’явились характерні симптоми захворювання на COVID–19 — висока температура, постійний кашель, втрата нюху чи смаку — слід звернутися до сімейного лікаря для проведення обстеження на COVID–19.

Підтримайте вакцинацію проти COVID-19.

Лише завдяки проведенню масової вакцинації населення проти COVID-19, епідемічна ситуація в нашій територіальній громаді, як в цілому в Україні, покращиться і захворюваність на COVID-19 знизиться до поодиноких випадків або зовсім не буде фіксуватися.

Усі бажаючі дізнатися більше про вакцинацію або записатися в чергу на вакцинацію можуть звернутися до свого сімейного лікаря, амбулаторій загальної практики сімейної медицини у селах Василівка, Кам’янка та Вигода, також працівників медичних пунктів ваших сіл.

Щодо отримання консультації як записатися у чергу на вакцинацію ви також можете звернутися до Вигодянської сільської ради.

Все про вакцинацію від COVID-19 в Україні офіційний портал для черги на вакцинацію https://vaccination.covid19.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь