Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ ВИГОДЯНСЬКОГО ОТГ!!! Роз’яснення щодо тарифів і ціни на електроенергію та природний газ у 2021 році!!!

Дата: 01.02.2021 10:31
Кількість переглядів: 246

Фото без опису

28 грудня 2020 року Урядом було ухвалено постанову № 1325 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019 року №483» відповідно до якої затверджуються фіксовані ціни на електричну енергію для побутових споживачів. Відтак, ціна на електроенергію з 1 січня до 31 березня 2021 року становить 1,68 грн/кВт-год з ПДВ незалежно від обсягу споживання.

Безпосереднього підвищення ціни на електричну енергію не відбулося. Було відмінено тільки пільговий тариф 0,90 грн/кВт-год при споживанні до 100 кВт-год на місяць. Також припинили свою дію й пільгові тарифи для наступних категорій споживачів: для житлових приміщень, обладнаних електроопаленням; для багатодітних сімей, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу; для населення, яке проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій; для гуртожитків. Однак, Уряд розробляє та в найближчий час прийме механізм, який передбачає відшкодування витрат на оплату за електричну енергію для окремих пільгових категорій споживачів. Залишено і збережено тарифні коефіцієнти (двозонні, тризонні) для населення, у якого наявний облік споживання електроенергії за періодами часу, тобто нічна енергія може бути вдвічі або втричі дешевшою за денну.

Дані заходи є продовженням державного регулювання цін на електроенергію і направлені на недопущення безконтрольного їх підвищення в зв’язку з тим, що з 1 січня 2021 року мав би запрацювати ринок електроенергії. Адже термін дії чинного механізму ПСО спливав 01.01.2021 і у разі неприйняття запропонованих змін ціна на електроенергію для побутових споживачів мала б формуватися на ринкових умовах, що призвело б до її різкого зростання більш ніж в 2,5 рази.

Водночас з 1 січня 2021 року збільшені ціни на природний газ для побутових споживачів в середньому на 14%. Тому Уряд у зв’язку з продовженням дії карантину спричиненого коронавірусом COVID-19 до 28 лютого 2021 постановою Кабінету Міністрів України №25 від 18 січня 2021 року «Про зміни, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України» встановлює з 1 лютого до 31 березня 2021 року «граничну ціну на газ за договорами постачання між побутовими споживачами та постачальниками, у тому числі постачальником «останньої надії», на рівні 6 гривень 99 копійок за 1 куб. метр (з урахуванням податку на додану вартість та плати за транспортування магістральними газопроводами до внутрішніх точок виходу з газотранспортної системи)».

Щодо тарифів і цін, які застосовуватимуться після вказаного періоду, будуть прийняті інші рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь