Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

ДО УВАГИ ФЕРМЕРІВ ТА АГРОПІДПРИЄМСТВ!!!!

Дата: 12.04.2021 12:03
Кількість переглядів: 211

Фото без опису

З метою попередження загибелі перелітних птахів, свійської птиці на полях сільгосппідприємств всіх форм власності в період проведення весняно-польових робіт по захисту сільськогосподарських культур щодо обмеження шкодо чинності шкідливих об’єктів за допомогою використання пестицидів і агрохімікатів необхідно дотримуватись правил праці при роботі з пестицидами і агрохімікатами:

1. обробки проводити суворо дотримуючись правил охорони праці при роботі з пестицидами і агрохімікатами зареєстрованими препаратами згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» та «Доповнення до Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» (https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0015926-21#Text);

2. допускати до робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами лише осіб, які пройшли спеціальну підготовку та мають на те відповідний допуск (посвідчення) на право роботи із зазначеними препаратами;

Фото без опису

3. використовувати для роботи зі шкідниками в-першу чергу біологічні препарати, які у природоохоронних зонах, біосферних заповідниках, місцях, де площі сільськогосподарських угідь межують з житловими приміщеннями певною мірою допомагають у захисті довкілля, оскільки такі препарати мають вибіркову патогенність і здебільшого шкодять лише гризунам та майже не призводять до загибелі інших тварин та птахів:

4. не використовувати про проведенні робіт по захисту сільськогосподарських рослин фальсифіковані препарати:

5. у природоохоронних зонах, біосферних заповідниках, місцях, де площі сільськогосподарських угідь межують з житловими приміщеннями обмежувати використання пестицидів групи родентициди, а також препаратів на основі бродіфакуму, що використовуються для боротьби з гризунами:

6. при висіванні протруєного насіння сільськогосподарських культур загортати його на необхідну глибину:

7. не допускати розсипання зерна, протруєного перед посівом:

8. для того щоб протруєне насіння не поїдалось птахами, до нього додають репеленти-барвники, які відлякують птахів:

9. захисні обробки посівів пестицидами проводяться тільки після попереднього обстеження посівів сільськогосподарських угідь з обов’язковим врахуванням екологічної і економічної доцільності захисту рослин від шкідливих організмів (ЕПШ):

10. зона санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільгоспкультурами, водойм і місць відпочинку при вентиляторному обприскуванні повинна бути не менше 500 м, при шланговому – 300 м, при авіа методі – 1000 м.

Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь