Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Куди звертатися по допомогу?

Дата: 12.11.2021 12:27
Кількість переглядів: 322

Фото без опису

Правоохоронні органи (поліція).

Ви можете викликати поліцію за телефоном 102 або звернутися особисто до райвідділу та написати заяву. Правоохоронці можуть, зокрема, винести кривднику терміновий заборонний припис, надати пораду щодо подальших дій та наявних надавачів послуг, а також скерувати Вас (разом із дітьми) до убезпеченого притулку для постраждалих осіб.

Медичні установи.

Якщо Ви зазнали фізичного чи сексуального насильства, зверніться до лікаря для отримання медичної допомоги та документування у медичній картці ознак того, що з Вами трапилося. Надалі це допоможе Вам притягнути кривдника до відповідальності, якщо Ви звернетеся до правоохоронних органів.

Центри соціальних служб для сімї, дітей та молоді.

У центрі соціальних служб Ви зможете отримати необхідні юридичні, психологічні, соціальні послуги та консультації. Якщо через загрозу насильства Вам немає де жити, Вам можуть допомогти вирішити питання з тимчасовим місцем перебування (наприклад, скерують до притулку для постраждалих від домашнього насильства).

Уповноважена особа (координатор) з питань запобігання та протидії насильству.

Тут приймуть Вашу заяву про вчинення у Вашій сімї насильства, залучать відповідні органи та скерують Вас для отримання необхідної допомоги.

Служба у справах дітей.

Якщо у Вашій сімї є діти, вони так само або страждають від насильства, або є його свідками. Відповідна служба втрутиться у ситуацію та захистить права дітей.

Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги.

Фахівці мобільної бригади можуть надавати Вам первинну телефонну консультацію, за потреби – виїхати для очного спілкування у зручне для Вас місце, а також скерувати і відвезти до притулку для постраждалих осіб, якщо виникає така необхідність. Усі контакти мобільних бригад за посиланням: www.rozirvykolo.org.

Громадські та релігійні організації.

У кожному регіоні є громадські та релігійні організації, що надають юридичні та психологічні консультації особам, які зазнають домашнього насильства.

Ви можете зателефонувати на Національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за номерами:

0 800 500 335 (зі стаціонарного) або 116 123 (з мобільного)

(безкоштовно, цілодобово, анонімно з телефонів будь-яких операторів) для отримання консультацій юриста або психолога, а також інформації щодо закладів, до яких ви можете звернутися по допомогу за місцем проживання.

Не зволікайте, робіть впевнені кроки до позитивних змін.

Щасливе майбутнє Вашої родини знаходить у Ваших руках!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь