8 квітня - День визволення села Паліївка від німецько-фашистських загарбників

Дата: 09.04.2021 09:34
Кількість переглядів: 295

8 квітня для жителів с.Паліївка – не просто весняний день. Ця дата згадується зі сльозами на очах. Далекого 1944 року кожна паліївська родина могла сказати: «Це наша маленька перемога». Дату визволення села від окупантів викарбувано золотими літерами в Книзі памяті.

Заходи присвячені пам’яті тих, хто не жаліючи ні сил, ні свого життя боровся за визволення невеликого українського села від німецько-фашистських загарбників під час Другої світової війни було проведено за участі заступника голови Вигодянської сільської ради – Олексія Дерманчука, директора Паліївського ЗЗСО - Марії Миколаївни Слюсаренко, вчителів та учнів 3 класу.

В ті героїчні дні 1941 року під час оборони Одеси село Паліївка входило в східний сектор оборони. В цьому секторі на смерть стояла 98-А стрілецька дивізія. Але під великим натиском ворожих військ дивізія була змушена здати свої позиції. Три роки село Паліївка було під гнітом загарбників, а ж поки 8 квітня 1944 року 8-ма гвардійська армія генерала В.І. Чуйкова не визволила село від нацистсько-фашистських загарбників. Жителі села ніколи не забудуть подвиги льотчика Миколи Олексійовича Піскунова, який загинув при обороні сіл Паліївка та Зоряне. На його честь названа вулиця в с.Зоряне - вулиця Піскунова.

Страшний період війни вніс свої зміни в долі людей і в нашу історію. Село вистояло, хоч і зазнало величезних втрат. На меморіальній плиті викарбувані імена тих, хто поліг за наш спокій і життя без пострілів гармат. І про це не можна забувати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь