ЧИСТОТА І БЛАГОУСТРІЙ СЕЛА - СПРАВА ЧЕСТІ ВСІХ ЙОГО ЖИТЕЛІВ ТА ВІЗИТНА КАРТКА НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ

Дата: 19.04.2021 10:25
Кількість переглядів: 166

ЧИСТОТА І БЛАГОУСТРІЙ СЕЛА - СПРАВА ЧЕСТІ ВСІХ ЙОГО ЖИТЕЛІВ ТА ВІЗИТНА КАРТКА НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ

Громадськість все більше усвідомлює, що проблеми санітарної очистки району, в тому числі благоустрою території населених пунктів - наші спільні проблеми, і тільки об’єднавши зусилля та мобілізувавши увесь наявний ресурс ми можемо досягти відчутних результатів і ми їх досягаємо.

Відповідно до рішення чергової сесії депутатів Вигодянської сільської ради та Всеукраїнської акції «За – чисте довкілля» всіх керівників установ і організацій (незалежно від форм власності) та мешканців села зобов’язали привести в належний санітарний стан закріплені та прилеглі до них території.

У рамках місячника по благоустрою та підготовці до Великодніх свят у населених пунктах Вигодянської територіальної громади проводиться комплекс заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, очищення від сміття лісосмуг уздовж шляхів, впорядкування кладовищ, пам’ятників, створення зелених насаджень у кожному населеному пункті.

В процесі акції були задіяні всі колективи установ ОТГ. Зокрема, посадовці, освітяни, працівники галузей охорони здоров’я, культури, громадські організації, приватні підприємці та багато інших. Внаслідок дружної клопіткої роботи були ліквідовані несанкціоновані сміттєзвалища (с.Курган, с.Кам’янка), упорядковано шкільні зони відпочинку, зроблена обрізка та вирубка старих дерев, висаджено приблизно 300 зелених насаджень, очищено від сміття вулиці, узбіччя доріг при в’їзді до сіл. Проведено прибирання біля церков, кладовищ та пам’ятників, дитячих майданчиків. Також впорядковані клумби, побілені дерева, паркани, бордюри. У Василівці з ініціативи старости й місцевих жителів та за сприяння органів самоврядування було проведено підсипку вибоєн у центрі села.

В роботах по упорядкуванню населених пунктів взяло участь біля 500 осіб. Органи місцевого самоврядування висловлюють щиру подяку за взаєморозуміння, підтримку та активну участь в проведенні заходів з прибирання населених пунктів усім, хто не залишився байдужим до цієї доброї та суспільно-корисної справи, хто знайшов для цього час, доклав власних зусиль для поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрою наших сіл і прилеглих до них територій.

На цьому благоустрій у громаді не завершується, а лише набирає оберти. Працівники старостату постійно проводять роз’яснювальну роботу щодо благоустрою села з місцевими жителями.

Як не прикро, але засміченість населених пунктів за останній час вражає. Проблема вивозу та утилізації побутових відходів актуальна для всієї нашої громади. за період прибирання з деяких сіл було вивезено до 30 тракторних причепів. Зазвичай у засміченості територій населених пунктів жителі звинувачують будь-кого, але тільки не самих себе. На берегах водойм, узбіччях автодоріг накопичується найбільша кількість сміття. Великі території зелених зон закидані поліетиленовими та скляними пляшками, консервними бляшанками, папірцями, одним словом, відходами відпочиваючих та «любителів» природи. Якщо раніше в рік було достатньо одного прибирання засмічених територій, то зараз цю роботу потрібно виконувати щотижня.

Йдуть свята, тож давайте подбаємо про свої села. Більш охайно будемо ставитися до навколишнього середовища, поважати працю інших та проявляти любов та повагу до рідного краю.

І завжди пам’ятайте, що благоустрій – це візитна картка кожного населеного пункту, і лише від самоорганізованості й самоповаги ми зможемо досягнути успіху і задоволення від результатів роботи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь