Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Про встановлення тарифів КПВС «Водограй» на надання комунальних послуг населенню, бюджетным організаціям та юридичним особам Вигодянської сільської ради з водопостачання

Дата: 23.04.2021 12:00
Кількість переглядів: 272

Фото без опису

На сьогоднішній день склалася критична ситуація, спричинена невідповідністю діючих тарифів на послуги водопостачання фактичним витратам на їх виробництво. Основною причиною такої ситуації є значний ріст експлуатаційних витрат. А саме: зросли тарифи на електроенергію, збільшились ціни на паливно-мастильні матеріали. Підвищилася вартість матеріалів, що використовується для проведення поточних ремонтів та аварійних робіт, збільшився збір за геологорозвідувальні роботи, за забруднення навколишнього середовища, зростає розмір мінімальної заробітної плати тощо. Неприйняття термінових заходів по поліпшенню фінансового середовища комунального підприємства може призвести до негативних наслідків, що ставить під загрозу стабільність надання послуг з водопостачання.

На 8 сесії VIII скликання 08.04.2021 року та на засіданні виконавчого комітету були прийняті рішення «Про встановлення тарифів КПВС «Водограй» на надання комунальних послуг населенню, бюджетным організаціям та юридичним особам Вигодянської сільської ради з водопостачання».

Взявши за основу висновок ТОВ «Розрахунковий центр послуг «Київ» щодо рівня економічно обґрунтованих планових витрат на послуги централізованого водопостачання по Комунальному підприємству «Вигодянський сількгмунгосп «Водограй» на 2021 рік, запропоновано затвердити такі тарифи на послуги водопостачання:

? - за наявності водолічильника:

• для населення – 14,78 грн. за 1 куб.м;

• для бюджетних установ – 18,85 грн. за 1 куб.м;

• для підприємницьких структур – 23,90 грн. за 1 куб.м;

? - за відсутності водолічильника для населення – 250 грн. з кожного жителя.

Метою прийняття запропонованого рішення є створення умов для якісного та безперебійного надання послуг водопостачання, забезпечення безбиткової діяльності КПВС «Водограй» шляхом встановлення тарифів на послуги водопостачання до рівня економічно обґрунтованих витрат.

Даний регуляторних акт передбачає встановлення економічно-обґрунтованих тарифів на послуги з централізованого водопостачання. За умови забезпечення повної сплати послуг споживачами економічно обгрунтований тариф позитивно вплине на фінансові результати роботи підприємства, що дасть змогу сплачувати поточні платежі до бюджету, Пенсійного фонду України та інвестувати кошти на оновлення основних засобів, енергозберігаючих технологій. Всё це, в свою чергу, підвищить якість обслуговування споживачів.

Шановні жителі ОТГ, якщо у вас є зауваження та пропозиції до проекту регуляторного акту, то вы можете подати їх у письмовій формі до 09.05.2021 року, включно, за адресою: Одеська область, Біляївський район, село Вигода, вул. Центральна, 46, на електронні адреси: selovugoda@ukr.net, voda_gray@ukr.net.

З проектом рішення та аналізом регуляторного впливу зазначеного ругуляторного акта можна ознайомитися в мережі Інтернет на офіційному веб-сайті сільської ради https://vugoda.odessa.gov.ua/ в розділі «Регулятора політика» та за адресою: Одеська область, Біляївський район, село Вигода, вул. Центральна, 46.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь