Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Затвердження Програми підтримки малого та середнього підприємництва на території Вигодянської сільської ради на 2021-2023 роки

Дата: 24.04.2021 12:02
Кількість переглядів: 200

Фото без опису

Підприємницька діяльность є основою економічного і соціального розвитку, вирішення соціальних проблем подолання бідності та забезпечення високого рівня життя громадян. Тому в кожній країні питання створення належних умов для відповідального перед державою, соціально-орієнтованого, спрямованого на вирішення як поточних, так і довгострокових задач бізнесу завжди належали до першочергових.

Також мале і середнє підприємництво відіграє значну роль в підвищенні рівня конкурентоспроможності будь-якого населеного пункту, відновлені сталого економічного зростання та розвитку сприятливого середовища для впровадження підприємницької діяльності, у збалансуванні інтересів учасників ринку, забезпечує насичення усіх сегментів ринку товарами та послугами, сприяє позитивним економічним та соціальним тенденціям розвитку села і регіону в цілому.

Формування сприятливого підприємницького середовища є одним із головних завдань діяльності Вигодянської сільської ради, що постійно вимагає удосконалення функцій управління та узгодження спільних дій.

Слід зазначити, що мале і середнє підприємництво тривалий час функціонує у складних політичних та соціально-економічних умовах. Тому з метою створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього підприємництва, активізації підприємництва в процесі оновлення економіки, збільшення його внеску у вирішення завдань економічного і соціального розвитку ОТГ на 8 сесії VIII скликання було прийнято рішення про затвердження Програми підтримки малого та середнього підприємництва на території Вигодянської сільської ради на 2021-2023 роки.

Метою даної Програми є реалізація державної та регіональної політики спрямованої на розвиток, захист і підтримку малого та середнього бізнесу та визначні основних напрямків діяльності органів місцевого самоврядування, суб'єктів підприємницької діяльності на наступні роки.

Завданням Програми є сприяння формуванню і розвитку малого та середнього підприємництва, створення умов для позитивних змін в економіці громади, зменшення рівня безробіття, створення нових робочих місць, наповнення бюджету Вигодянської сільської ради, насичення товарного ринку, вирішення питань з благоустрою громади, посилення конкурентоспроможності сектора малих і середніх підприємств.

Реалізація державної політики у сфері малого та середнього бізнесу на території Вигодянської сільської ради та виконання основних завдань Програми буде проводитися у напрямках, які забезпечать поліпшення економічних показників господарської діяльності, збереження робочих місць та створення нових, наповнення бюджету території та сприяння підвищенню активності і впливу цього сектору економіки на процес становлення громадянського суспільства і розвитку благоустрою території громади.

Програма буде фінансуватися з місцевого, обласного, державного бюджетів та з інших джерел фінансування, не заборонених чиним законодавством.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь