Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Заходи до 35 роковин Чорнобильської трагедії у Вигодянській громаді

Дата: 26.04.2021 12:12
Кількість переглядів: 232

35 років тому на долю українського народу випало жорстоке випробування – вибух на Чорнобильській атомній електростанції, від якого здригнулася вся планета. Для мільйонів українців це слово назавжди закарбувалося у пам’яті, стало синонімом скалічених доль, невимовного жалю та довічного болю. Країна втратила частину своєї території, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання, а також тисячі людських життів, яких вбив і вбиває досі ніби мирний атом.

Але ці втрати були б набагато більшими, якби не мужність та героїзм ліквідаторів: пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, поліцейських, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на станції.

Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. Вони виграли свою війну з мирним атомом і на завжди залишилися Героями. Вони врятували сотні тисяч життів українців та інших європейських народів.

На території нашої громади проживає 15 чорнобильців, яким виплачуються державні допомоги та компенсації. До 35 роковин Чорнобильської трагедії сільським головою Аллою Юріївною цим безстрашним Героям було вручено ордена (Швець В.М., Юрченко О.В., Бучко С.В., Пех М.І., Рукін О.М., Мартинов В.М., Федоренко О.В., Богусевич Т.М., Стоцька М.С.) та медалі (Саранчук Ю.Л., Лютий А.О., Лужанський І.І., Поліщук І.П., Балаханов В.В.).

Низько вклоняємося вам та всім тим, хто не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали на станції, аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії.

Щиро бажаю всім вам, шановні ліквідатори, міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди.

Дозвольте висловити Вам велику вдячність та повагу за ваш героїзм та самовідданість.

Схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв. Ми ніколи не забудемо їх самопожертву. Те, що вони ціною власного життя та здоров’я, без вагань та роздумів, усвідомлюючи всю складність ситуації, ступили назустріч смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей.

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.

Слава героям чорнобильцям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь