День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2021 12:45
Кількість переглядів: 220

Фото без опису

Дорогі ветерани, учасники бойових дій, трудівники тилу, солдатські вдови, діти війни!

8 та 9 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

Ці травневі дні українські сім’ї зустрічають з особливими почуттями. Друга світова війна забрала мільйони людських життів. Минають роки, але залишається живою пам’ять про страшну трагедію, яка пройшлася по долі чи не кожної родини в Україні, в Європі, багатьох родин по всьому світу.

Ми зажди пам’ятаємо про те, як довгі 1225 днів і ночей Україна була окупована нацистсько-фашистськими вандалами. Окупована, але не зломлена. Загарбана, але не поставлена на коліна.

Ми з вами – нащадки воїнів, які зробили вирішальний внесок у завершення тих страшних днів, але при цьому наша Батьківщина зазнала чи не найбільших втрат. Важко сьогодні знайти українську родину, у родоводі та пам’яті якої немає особистих втрат від тієї війни.

Невпинно наближається і той день, коли ми не матимемо жодного свідка Другої світової війни, тому закликаю кожного з вас у ці дні віддати шану та вклонитися нашим живим ветеранам.

Наш земний уклін усім, хто бився на фронтах тієї війни, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край.

Наш уклін також героям сьогодення, учасникам АТО, які відстоюють мир у нашій країні сьогодні. Тепер завдання нашого покоління не дозволити розпалити вогонь нової світової війни, відродитися жахам фашизму, геноциду.

Нехай нашими найвищими духовними цінностями й чеснотами стануть священна пам’ять і глибока повага до тих, хто пройшов страшну і сувору школу тієї вже далекої війни, у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста та села, а також тих, хто й сьогодні є для нас прикладом мужності, патріотизму і любові до Батьківщини, зразком витримки та стійкості, щирої віри у щасливе майбутнє нашої незалежної української держави.

У ці травневі дні бажаю Вам, шановні ветерани й сьогоднішні захисники, Божого благословення, міцного здоров’я і довголіття, бадьорості духу, добра, радості, незламного гарту, родинного затишку, злагоди й шани людської. А усім нам мирного неба, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні та довгих мирних років життя у квітучій Україні!

З повагою, сільський голова Алла Рибачок


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь