Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2021 12:45
Кількість переглядів: 198

Фото без опису

Дорогі ветерани, учасники бойових дій, трудівники тилу, солдатські вдови, діти війни!

8 та 9 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

Ці травневі дні українські сім’ї зустрічають з особливими почуттями. Друга світова війна забрала мільйони людських життів. Минають роки, але залишається живою пам’ять про страшну трагедію, яка пройшлася по долі чи не кожної родини в Україні, в Європі, багатьох родин по всьому світу.

Ми зажди пам’ятаємо про те, як довгі 1225 днів і ночей Україна була окупована нацистсько-фашистськими вандалами. Окупована, але не зломлена. Загарбана, але не поставлена на коліна.

Ми з вами – нащадки воїнів, які зробили вирішальний внесок у завершення тих страшних днів, але при цьому наша Батьківщина зазнала чи не найбільших втрат. Важко сьогодні знайти українську родину, у родоводі та пам’яті якої немає особистих втрат від тієї війни.

Невпинно наближається і той день, коли ми не матимемо жодного свідка Другої світової війни, тому закликаю кожного з вас у ці дні віддати шану та вклонитися нашим живим ветеранам.

Наш земний уклін усім, хто бився на фронтах тієї війни, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край.

Наш уклін також героям сьогодення, учасникам АТО, які відстоюють мир у нашій країні сьогодні. Тепер завдання нашого покоління не дозволити розпалити вогонь нової світової війни, відродитися жахам фашизму, геноциду.

Нехай нашими найвищими духовними цінностями й чеснотами стануть священна пам’ять і глибока повага до тих, хто пройшов страшну і сувору школу тієї вже далекої війни, у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста та села, а також тих, хто й сьогодні є для нас прикладом мужності, патріотизму і любові до Батьківщини, зразком витримки та стійкості, щирої віри у щасливе майбутнє нашої незалежної української держави.

У ці травневі дні бажаю Вам, шановні ветерани й сьогоднішні захисники, Божого благословення, міцного здоров’я і довголіття, бадьорості духу, добра, радості, незламного гарту, родинного затишку, злагоди й шани людської. А усім нам мирного неба, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні та довгих мирних років життя у квітучій Україні!

З повагою, сільський голова Алла Рибачок


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь