Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Заходи до Дня пам’яті та примирення

Дата: 11.05.2021 14:05
Кількість переглядів: 216

 

Свято Перемоги є символом героїчного минулого, величі духу і мужності людей, які пройшли вогняними шляхами нещадної і жорсткої війни. Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв в ім’я перемоги – істинний приклад патріотизму для нащадків.

Цей день, не дивлячись на те, що минуло доволі багато років від достопам’ятного травня 1945 року залишається символом гордості за величний подвиг захисників і визволителів, які відстояли свободу нашої Батьківщини й не втратили своє невичерпне джерело патріотизму, вірного служіння своєму народу.

Ми віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював нашу свободу, хто захищав рідну українську землю від нацизму. У серці кожного українця жива пам’ять про мільйони мужніх і незламних українців, про їхню жертовність в ім’я свого народу та рідної землі. Ми з вдячністю згадуємо тих, хто віддав власне життя за щасливе майбутнє своїх нащадків. Крізь полум’я боїв, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок та непоправні втрати йшов наш народ до великої перемоги. Українські воїни продемонстрували усьому світу, що здатні захистити державу, зберегти життя мирних громадян.

Пандемія та карантинні обмеження внесли корективи в заплановані заходи. У кожному населеному пункті традиційно щороку відбувались масові заходи, що об’єднували людей в прагненні зберегти пам'ять про подвиги захисників рідної землі та нагадати людству яку ціну доводиться платити за спокій і мир. Та цьогоріч покладання квітів та урочисті мітинги біля пам'ятників та меморіалів слави відбулися із залученням вузького кола людей – керівного складу громади, старостів, депутатів, представників громадськості, священнослужителів, працівників освіти та культури, молодь. Також були проведені концерти, в яких приймали участь дорослі та маленькі таланти нашої громади.

Крім того, у селі Василівка привітали ветерана, Безбородова Миколу Івановича, якому 9 травня виповнилося 90 років. Йому було вручено матеріальну допомогу, продуктовий набір та подарунок.

Не одне село та не одне пам'ятне місце громади не залишилося без уваги, адже ми маємо пам'ятати кожного, хто поклав своє життя заради нашої країни і заради нашої перемоги. Наприклад, в с. Доброжанове, в перше за 70 років, місцева влада відвідала захоронення воїнів-захисників часів Другої світової війни.

Вже стільки років, стільки зим,

Як відійшла війна кривава,

Вони ж лежать на полі слави,

Уклін вам, мертвим і живим!

Спасибі вам, сивоголові,

Вітчизни-матері сини!

Немає правди у війни,

Бо правда – в мирі та любові!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь