Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

День пам'яті жертв політичних репресій

Дата: 18.05.2021 14:38
Кількість переглядів: 192

Фото без опису

День пам'яті жертв політичних репресій відзначається згідно з Указом президента від 21 травня 2007 року, щорічно в третю неділю травня, з метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології.

Кривавою плямою позначені ті трагічні сторінки історії українського народу, що розповідають про перенесені ним репресії.

Політичний терор більшовики розпочали з моменту захоплення ними влади. Його метою було масове винищення людей за ознаками їх належності до владних структур поваленого експлуататорського ладу чи реакційних суспільних станів. Під жорна репресій потрапили представники органів влади, внутрішніх справ, інтелігенції, військовослужбовці, керівники підприємств, установ та організацій, селяни різних прошарків – всі, у кому сталінський режим вбачав загрозу своєму існуванню.

Точну кількість жертв страшного тоталітарного режиму і до сьогодні визначити неможливо. Проте, за даними розсекречених архівів та численних документів, рахунок йде на мільйони… Мільйони понівечених та загублених життів.

Святий обов’язок кожного українця – гідне вшанування пам’яті жертв Великого терору, адже без цього просто неможливе виховання молодого покоління, якому Долею визначено зробити крок у омріяне майбутнє, засноване на ідеалах гуманізму та толерантності, у майбутнє, в якому ніколи не повторяться страшні події минулого…

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь