Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Не провокуйте пожежі в природних екосистемах

Дата: 07.06.2021 09:32
Кількість переглядів: 202

Фото без опису

Не провокуйте пожежі в природних екосистемах

У зв'язку із масовим спалюванням сухої рослинності та численними загораннями на відкритих територіях загострилася ситуація щодо виникнення пожеж в екосистемах.

Звертаємось до населення з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки та наголошуємо на забороні спалювання минулорічних рештків сухої рослинності. Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Пам'ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин а також неконтрольоване поширення вогню.

Пам’ятайте, думка про те, що попіл від старих рослин удобрює землю для нових, ХИБНА. Всім прихильникам “священного ритуалу” спалювання сухої трави нагадуємо: були внесені зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, за рахунок яких збільшилися штрафи для паліїв. Так, за самовільне випалювання стерні, луків, пасовищ, опалого листя, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення, у смугах біля автомобільних доріг, у парках або інших зелених насадженнях у населених пунктах без дотримання порядку тягнуть за собою накладання штрафу на громадян від 3060 грн до 6120 грн. А порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладання штрафу від 1530 грн до 4590 грн і на посадових осіб — від 4590 до 15300 грн.

Не завдавайте шкоди собі та оточуючим, сумлінно дотримуйтеся правил пожежної безпеки. В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку «101» або «112»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь