Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Допомога фермерам від держави

Дата: 07.06.2021 09:33
Кількість переглядів: 188

Постановою Кабінету Міністрів України від 12.05.2021 №517 «Про внесення змін до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції» (далі-Порядок) визначено напрями державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції на 2021 рік.

Порядком передбачено фінансування сільгосптоваровиробникам (юридичним особам та фізичним особам підприємцям), що утримують сільськогосподарських тварин:

- п. 8 на часткове відшкодування вартості племінних тварин, бджіл, сперми та ембріонів здійснюється на безповоротній основі суб’єктам господарювання за закуплені ними телиці, нетелі, корови молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму продуктивності, свинки та кнурці, вівцематки, барани, ярки, козематки, цапи, кізочки, цапки, бджолині пакети, бджолині матки, сперму бугаїв і кнурів та ембріони великої рогатої худоби в період з 1 жовтня попереднього року до 30 вересня поточного року в розмірі до 80 відсотків вартості (без податку на додану вартість);

- п. 12 на дотацію за утримання кіз та овець суб’єктам господарювання, які є власниками кіз та овець, за кожну наявну на 01 січня 2021 року ідентифіковану та зареєстровану в установленому порядку кізочку, козематку, ярку, вівцематку в розмірі 1000 гривень за одну голову;

- п. 13 на дотацію за приріст корів що дається на безповоротній основі суб’єктам господарювання, які є юридичними особами і власниками корів, за кожну наявну прирощену корову власного відтворення, на яку збільшено основне стадо на 1 липня поточного року порівняно з наявним поголів’ям корів станом на 1 січня поточного року, в розмірі 30000 гривень за одну голову.

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 №384 затверджено «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки розвитку фермерських господарств» (далі-Порядок).

Пунктом 10 Порядку передбачена спеціальна бюджетна дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності на безповоротній основі фермерським господарствам, у власності яких перебуває від п’яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства, за кожну наявну на 1 липня поточного року корову в розмірі 5000 гривень, але не більше 250 000 гривень.

Пакети документів на отримання дотацій за пунктами 10, 12 та 13 у зазначені Порядками терміни надавати до Департаменту за адресою: м. Одеса, вул. Канатна, буд. 83, каб. 1422.

Телефон для довідок (048)-728-34-61.

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/517-2021-%D0%BF#Text

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/384-2021-%D0%BF#Text


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь