Про роботу відділу соціального захисту населення

Дата: 11.06.2021 09:41
Кількість переглядів: 371

На сьогоднішній день соціальну інфраструктуру Вигодянської ОТГ представляють:

- відділ соціального захисту населення;

- відділ надання соціальних послуг;

- служба у справах дітей.

Відділ соціального захисту населення працює у напрямку забезпечення якісного виконання покладених на нього завдань в сфері надання послуг із соціальної підтримки населення (державні соціальні допомоги, компенсації, грошові виплати, соціальні послуги, пільги, субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива та інші соціальні виплати, встановлені законодавством України). Система соціальних та організаційних заходів для захисту незахищених верств населення у громаді динамічно розвивається.

Одним з досягнень у наданні соціальних послуг – є прийняття на четвертій сесії VIII скликання соціальної цільової програми «Милосердя в дії» для посилення соціального захисту малозабезпечених верств населення.

На виконання заходів цієї програми за перші 5 місяців 2021 року фахівцями відділу було прийнято та зареєстровано 157 заяв, з яких на 1.06.2021 року забезпечено виплату матеріальної допомоги за рахунок коштів місцевого бюджету по 115 заявам.

В травні місяці було підписано угоду про співпрацю з Управлінням соціального захисту населення Одеської районної державної адміністрації у сфері нарахування компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі.

За перші два квартали 2021 року було прийнято та зареєстровано 366 заяв на надання державних соціальних допомог, на надання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг – 218 заяв.

Звернулося 1063 мешканця Вигодянської ОТГ, які отримали першу інформацію з питань надання соціальної допомоги, субсидії і соціальних послуг та процедури їх призначення (хто має право на призначення допомоги, які документи потрібно подати, куди потрібно звернутися з того чи іншого питання, де одержати певну довідку, консультацію тощо), отримали інформацію про стан розгляду раніше поданої заяви на призначення допомоги, субсидії.

За вище зазначений період було видано 449 довідок про склад сім’ї для оформлення різних видів державних допомог.

З 1 березня прийом документів та оформлення заяв здійснюється через програмний комплекс «Інтергрована інформаційна система «Соціальна громада».

Також з травня місяця відділ почав видавати посвідчення багатодітним. Станом на 10 червня 2021 року видано 14 посвідчень дітям з багатодітних сімей та 7 посвідчень багатодітним сім’ям.

Соціальна сфера – є і залишається своєрідним індикатором суспільно-економічного стану держави. Розвиток та зміцнення сфери соціального захисту населення є одним із пріоритетних питань в роботі органів місцевого самоврядування. Від якості і своєчасності послуг, що надає держава через соціальний захист формується авторитет органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Соціальний спокій у громаді – одне з найважливіших завдань реформ, спрямованих на покращення життєвого рівня людей. Вигодянська сільська територіальна громада бере на себе відповідальність та поступово переймає функції щодо вирішення питання соціального захисту населення.

Крок за кроком втілюється стратегічна мети громади – поліпшення якості життя кожного громадянина.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь