Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Піклування про дітей одне з головних завдань громади

Дата: 02.07.2021 09:12
Кількість переглядів: 230

Діти – наш найдорожчий скарб, наша надія, гордість і опора. Розвивати, підтримувати і заохочувати їх – святий обов’язок сім’ї, школи, влади і громадськості. Тільки тоді у нас буде гідна зміна – сильна і красива! Тільки тоді наші діти будуть рости здоровими, щасливими та впевненими у прийдешньому дні, будуть рости на благо України. Тому нам потрібно дбати про їх безпеку, комфорт та захист.

Але коли йдеться про реформування освіти, передовсім акцентується увага на навчальному процесі. Однак шкільне життя складається з багатьох, на перший погляд, дрібниць. Та саме вони іноді стають головними, коли доводиться розв’язувати ту чи іншу проблему, пов’язану зі збереженням здоров’я учнів.

Саме тому у Вигодянській громаді завдяки спільній та злагодженій роботі сільського голови Алли Рибачок, депутатів сільськоі ради та директорів шкіл, з залишків коштів освітньої субвенції стала можливою реалізація проектів, що направлені на створення безпечного й комфортного навчального простору для учнів наших шкіл.

Цього року у Березанському ЗЗСО відбувся ремонт харчоблоку, а найближчим часом ще й оновиться його матеріально-технічна база, застаріле обладнання замінеться на нове.

Роботу над поліпшенням комфорту в Кам’янському навчальному закладі почали з облаштування внутрішніх туалетів, адже вони є основним джерелом інфекцій у закладах, а неможливість нормально вимити руки − причина частих захворювань дітей. Саме тому, із метою забезпечення належних санітарно-гігієнічних і побутових умов у ЗЗСО с.Кам’янка були проведені дієві заходи, пов’язані з капітальним ремонтом шкільних туалетів і каналізації. Тепер всередині туалетних кімнат чисто і комфортно, стіни і підлога облицьовані кахлем. У кожній вбиральні на виході умивальник та дзеркало. Туалети невеличкі, але зручні і теплі.

Для дотримання правил охорони праці та техніки безпеки, забезпечення доступності та комфортності сучасних умов навчання, розвитку та спілкування школярів у Секретарівському ЗЗСО було проведено ремонт подвір’я. Адже старе покриття уже вичерпало свій амортизаційний період, було зруйноване, все в тріщинах. Тепер подвір’я стало зоною активного відпочинку для дітей та місцем проведення навчання на свіжому повітрі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь