Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Ямковий ремонт дороги Вигода-Паліївка

Дата: 14.07.2021 14:21
Кількість переглядів: 252

Мережа автомобільних доріг є невід'ємною частиною єдиної транспортної системи, що забезпечує роботу всіх галузей промисловості і сільського господарства, соціальний розвиток суспільства. Окрім того, з їх експлуатацією, забезпечується рівномірний наземний доступ у різні місця громади, району, області, країни, а також безпечне та надійне переміщення людей і транспортування товарів із належною ефективністю.

Однак, дорога С160537 Паліївка-Вигода, що внаслідок тривалої експлуатації, через недостатність фінансування дорожньої галузі протягом останніх років, зазнає інтенсивної руйнації й тому не може забезпечити виконання вище перелічених функцій. Високий рівень ямковості, колійності, просадки та велика кількість вибоїн становлять загрозу для життя і здоров’я учасників дорожнього руху. Надзвичайно низькою є пропускна здатність вказаного шляху, що суттєво утруднює та значно сповільнює рух транспорту цією дорогою.

Зауважимо, що привести вищезгадану ділянку до належного експлуатаційного стану можливо тільки завдяки здійсненню капітального ремонту, який не проводився більше 40 років.

В свою чергу, на капітальний ремонт даної дороги, протяжністю 10,028 км, потрібні декілька сотень мільйонів гривень, яких на жаль у бюджеті сільської ради немає. А проблему треба вирішувати зараз, щоб жителі сіл Паліївка та Зоряне змогли їздити до центру громади, щоб продовжували ходити рейсові та шкільні автобуси й для того, щоб даний автошлях став безпечніший.

Вигодянська сільська рада, її депутати, мешканці громади неодноразово зверталися з офіційними і неофіційними листами до обласної та районної державних адміністрацій, до депутатів цих рад з проханнями посприяти чи якось допомогти у вирішення цієї нагальної проблеми. На даний час єдиним виходом з цієї ситуації є включення автомобільного шляху Паліївка-Вигода до переліку об’єктів на 2022 рік, виконання яких фінансується за рахунок субвенції з державного бюджету до місцевого бюджету. Але на це потрібен час і, знову ж таки, значні кошти.

Саме тому поки проводяться всі необхідні для цього процедури, депутати округу №1 Максим Олександрович Шейко, Андрій Анатолійович Бредінський та Євген Олександрович Соколов не залишилися осторонь цієї проблеми. Вони організували ямковий ремонт даної дороги та надали техніку для цього.

Від імені виконавчого комітету Вигодянської сільської ради та мешканців округу №1 висловлюємо щиру подяку шановні депутати за проведений частковий ремонт дороги. Ваша допомога – це неоціненний внесок у розвиток благоустрою і, безсумнівно, відчутна підтримка нашої громади.

Також хочемо подякувати всім тим, хто проявив небайдужість та під палючим 35-градусним сонцем допомагали проводити ремонтні роботи.

Добрі справи не залишаються непоміченими. Упевнені, що ваш приклад показовий і для інших представників інтересів громадян у нашій громаді. Дуже приємно жити і працювати з людьми, які вболівають за розвиток об’єднаних громад. Поки такі люди живуть і працюють, то буде жити і наша нація українців.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь