Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Всеукраїнська конференція ТОВ НВО «Філберт»

Дата: 14.09.2021 14:27
Кількість переглядів: 260

Підприємницька діяльність є основою економічного і соціального розвитку, вирішення соціальних проблем, подолання бідності та забезпечення високого рівня життя громадян. Розвиток підприємництва вкрай необхідний, тому потребує підтримки, як на державному, так і на місцевому рівні.

Великою мірою роль підприємства полягає у вирішенні питання зайнятості, що проявляються, насамперед, у здатності бізнесу створювати нові робочі місця і поглинати надлишкову робочу силу. Розвиток підприємництва є складовою соціально-економічного розвитку кожного населеного пункту, тому питання розвитку підприємництва залишається одним із важливих і розглядається як стратегія процвітання громади.

Яскравим прикладом активного підприємництва в нашій громаді є ТОВ Науково-виробниче об’єднання «Філберт», яке зареєстрована 23.02.2017 року за адресою Біляївський р-н, с.Холодная Балка. Його основною діяльністю є вирощування ягід, горіхів та інших плодових дерев.

Перші закладки саду фундука на теперішній території ОТГ розпочалися з 2017 року і на сьогоднішній день площа садів цієї культури доведена до 830 га. У 2018 року компанієї було відновлено Березанську насосну станцію, яка подає Дністровську воду прямо на територію садів. У цьому році компанія планує зібрати урожай фундука в кількості 50 т, чим активно зараз і займається.

На даний час проводяться переговори про перереєстрацію по фактичному розташуванню потужностей підприємства на територію Вигодянської ОТГ. А це, в першу чергу, означає надходження податків до місцевого бюджету, отримання додаткових робочих місць, розвиток інфраструктури, популяризацію нашого краю та регулярну допомогу громаді.

У п'ятницю, 10.09.2021 р., компанія провела Всеукраїнську конференцію у себе в садах, на якій були присутні більше 150 чоловік. Це гості як з усіх куточків України, так і з Молдови, Білорусі, Хорватії та Сербії. Участь у конференції також взяли сільський голова Алла Рибачок та начальник відділу земельних відносин Олександ Охнарович. Для учасників конференції були проведені екскурсії по садах, представлена новітня зарубіжна техніка, презентований проєкт будівництва заводу на території ОТГ.

Керівництво Вигодянської сільської громади розуміє, що місцевий бюджет значною мірою формується за рахунок податків. Тому у нас створюються оптимальні умови для розвитку наявних та нових виробництв і бізнесів, які наповнюють бюджет, створюють інфраструктуру й робочі місця. І саме ТОВ НВО «Філберт», яке підготувало проєкт заводу по переробці фундука, може стати першою компанією, що відкриє в новоутвореній громаді підприємство. На ньому планується мийка і сушка горіха, його калібрування та розкол. Також планується виробництво, горіхового борошна, масла і виготовлення слайсів.

Після переговорів між керівництвом громади та власниками ТОВ НВО «Філберт» під будівництво заводу була виділена земельна ділянка на місці несанкціонованного сміттєзвалища біля с.Паліївка, яка була повністю очищена силами компанії від сміття.

Відкриття такого підприємства сприятиме забезпеченню зайнятості населення – одному з головних завдань об’єднаної територіальної громади, адже кожна ОТГ надає великого значення збереженню і розвитку свого кадрового потенціалу. Це створення на території громади робочих місць з достойними умовами праці та заробітною платою. Це спосіб запобігти зростанню безробіття та забезпечити соціальний захист населення громади.

Для громади це тільки перший крок в розбудові місцевої економіки. Головне зараз не зупинятися на цьому. Представники місцевої влади і голова ОТГ Алла Рибачок особисто й надалі будуть докладати зусиль по залученню таких компаній зі значними інвестиціями на територію нашої громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь