Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Турбота про дітей та їх потреби у громаді

Дата: 24.09.2021 11:56
Кількість переглядів: 169

Одним з основних пріоритетів розвитку сучасної освіти є забезпечення рівних прав на освіту для всіх дітей, у тому числі для дітей з особливими освітніми потребами, дітей з інвалідністю, дітей з інших соціально вразливих груп. У процесі роботи з учнями, які мають особливі освітні потреби, головним є створення комфортного простору для соціалізації та адаптації до освітнього процесу. З метою результативного навчання дитини, учениці 8 класу, яка потребує індивідуального підходу та усунення труднощів у навчанні та соціалізації у Василівському закладі загальної середньої освіти було відремонтовано та обладнано класну кімнату на першому поверсі будівлі.

Приміщення має природне освітлення. При оздоблені навчального класу враховано такі вимоги: стіни світлих тонів; меблі, парти – відповідного кольору; класна дошка темно-зеленого кольору, стеля, віконні рами – білі. Розташування меблів і обладнання сприяє максимальному використанню денного світла і рівномірному освітленню приміщень. З вересня по травень у приміщенні рівень освітлення підвищується за допомогою штучного освітлення. Навчальні меблі класної кімнати відповідають віковим та морфофункціональним особливостям дітей, враховується специфіка освітнього процесу.

Питання безпеки життєдіяльності та, зокрема, пожежної безпеки в закладах освіти Вигодянської громади завжди стоїть на особливому контролі, адже воно стосується піклування про життя та здоров’я нашого суспільства та самої цінної його складової – дітей!

Вигодянською сільською радою, Управлінням ОКМС та керівниками навчальних закладів постійно ведеться цілеспрямована робота щодо покращення протипожежного стану в ЗЗСО. Так, у цьому році було проведено ряд заходів із усунення недоліків пожежної безпеки у школах та дитячих садках. Серед основних можна виділити, наприклад, ремонт пожежних водойм у Березанському та Секретарівському ЗЗСО, який був проведений за кошти освітньої субвенції.

Маємо надію та цілеспрямоване прагнення у майбутньому повністю надати безпечні умови праці та навчання для учасників освітнього процесу.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь