Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана в Україні

Дата: 29.09.2021 12:32
Кількість переглядів: 375

Свято «Міжнародний день людини похилого віку» відмічається щорічно в усьому світу 1 жовтня, у відповідності до Резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 14.12.1990 р. №45/106 та до Принципів ООН щодо осіб похилого віку, які були схвалені у 1991 році.

Рішення про щорічне святкування в Україні Міжнародного дня літніх громадян та створення умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних людей затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року «Про щорічне святкування Міжнародного дня літніх людей». З ініціативи Ради організації ветеранів України, яка об’єднує сьогодні більше 5 млн. ветеранів всіх категорій та літніх людей, з 2005 року у Міжнародний день громадян похилого віку відзначається і День ветерана.

День літньої людини – чисте і світле свято наших батьків, бабусь та дідусів. У цей день прийнято дзвонити своїм бабусям і дідусям, батькам щоб черговий раз казати їм, як сильно ми їх любимо та поважаємо.

Головною метою відзначення Міжнародного дня літніх людей це звернути увагу усіх мешканців планети на проблеми та труднощі, з якими стикаються люди похилого віку. Логотип цього свята являє собою розкриту долоню – символ доброти та допомоги.

Напередодні цього свята звертаємося до керівників організацій, підприємств та до жителів Вигодянської громади з великим проханням виявити повагу та милосердя до людей старшого віку, знайти можливість організувати їх вшанування з нагоди Міжнародного дня громадян похилого віку та Дня ветерана. Оточіть кожного ветерана турботою та увагою, допоможіть кожному у вирішенні їх існуючих проблем, подаруйте надію на краще майбутнє.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь