8 жовтня 2021 року під головування сільського голови Алли Рибачок відбулося XIV пленарне засідання сесії VIII скликання Вигодянської сільської ради

Дата: 13.10.2021 10:31
Кількість переглядів: 191

8 жовтня 2021 року під головування сільського голови Алли Рибачок відбулося XIV пленарне засідання сесії VIII скликання Вигодянської сільської ради.

У роботі сесії взяли участь 17 депутатів, члени виконавчого комітету, керівники відділів та управлінь сільської ради.

У ході роботи сесії депутати затвердили Положення про Відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та цивільного захисту виконавчого комітету Вигодянської сільської ради. Даний відділ необхідний для забезпечення реалізації державної політики у сфері містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та цивільного захисту, дотримання замовниками, проектувальниками, підрядниками та експертними організаціями вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил під час виконання підготовчих та будівельних робіт, збереження та забезпечення порядку у будівельній галузі, комфорту та безпеки громадян, забезпечення прав населення, спрямованих на підвищення якості житлового середовища, соціально-побутового й комунального обслуговування, здійснення контролю за містобудівною діяльністю та будівництвом, організацією будівництва, ремонту та реконструкції об’єктів будівництва, цивільного захисту в установленому законодавством порядку на території Вигодянської громади.

Серед численних питань, які розглядалися на засідання слід виділити питання про створення комунального закладу «Центру культури та дозвілля». Даний заклад буде представляти собою комунальний заклад культури, який діє з метою створення умов для самостійної творчості, формування громадської думки, духовного розвитку, задоволення культурних потреб, створення, розповсюдження, популяризації культурних надбань, організації відпочинку населення. Центр створюється з метою: забезпечення реалізації і захисту конституційних прав громадян України у сфері культури; збереження і примноження національного культурного надбання; провадження діяльності у сфері культури та нематеріальної культурної спадщини, в тому числі народної культури, іншої діяльності, основною метою якої є створення, збереження, розповсюдження і використання культурних цінностей, культурної спадщини та культурних благ; задоволення культурних потреб громадян у розвитку народної традиційної культури, відродження національних традицій, забезпечення свободи творчості, вільного розвитку культурно-мистецьких процесів, підтримки художньої творчості, діяльності творчих колективів хорового, театрального, хореографічного, образотворчого мистецтва, а також іншої самодіяльної творчої ініціативи, організації дозвілля; вільний доступ до інформації тощо.

Також було прийнято рішення про розробку Стратегії розвитку Вигодянської територіальної громади на період до 2027 року. Стратегія не є обов’язковим документом, як план соціально-економічного розвитку, але для залучення інвесторів або грантових коштів цей документ дає перевагу та формує позитивне враження донорів чи інвесторів, доводить серйозність намірів. Це додатковий фактор стимулювання економічного потенціалу громади. Стратегія дає змогу координувати дії, обирати напрями роботи, проводити моніторинг діяльності.

Ще одним важливим питання, яке розглядалося на сесії було затвердження Концепції створення Центру надання адміністративних послуг Вигодянської сільської ради. Концепція створення ЦНАПу спрямована на втілення у практику нових підходів у взаємовідносинах органів виконавчої влади та громадян. Концепція визначає організаційно-правові питання створення і функціонування ЦНАП, встановлює єдині засади організації роботи структурних підрозділів та працівників виконавчого комітету Вигодянської сільскої ради з надання якісних адміністративних послуг замовникам (фізичним та юридичним особам) через ЦНАП шляхом його співпраці із суб’єктами надання адміністративних послуг. Метою Концепції є подальша розбудова відкритості та ефективності діяльності Вигодянської сільської ради та її виконавчих органів, зокрема в частині надання адміністративних послуг, а також створення рівних умов для надання мешканцям громади, незалежно від статі, віку та фізичних можливостей, суб’єктам господарювання необхідних адміністративних послуг в зручний та доступний спосіб.

Серед прийнятих рішень слід виділити затвердження 5 важливих для розвитку та функціонування нашої громади програм:

1. Про затвердження Програми із запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі Вигодянської сільської ради Одеського району Одеської області на 2022-2025 роки.

2. Про затвердження Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді Вигодянської сільської ради на 2021-2025 роки.

3. Про затвердження Програми поводження з твердими побутовими відходами на території Вигодянської сільської ради Одеського району Одеської області на 2021- 2025 роки.

4. Про затвердження Програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Вигодянської сільської ради на 2021-2023 роки.

5. Про затвердження Програми розвитку агропромислового комплексу Вигодянської сільської ради Одеського району Одеської області на 2022-2025 роки.

З даними програмами ви можете ознайомитися на офіційному сайті громади - https://vygoda-gromada.gov.ua/.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь