Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

До уваги юнаків 2005 року народження!

Дата: 17.01.2022 09:02
Кількість переглядів: 237

Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» протягом січня-березня 2022 року триває приписка до призовних дільниць громадян України чоловічої статі 2005 року народження.
Щороку в зазначений період до призовних дільниць приписуються хлопці, яким є повних 16 років. Юнаки прибувають до районних ТЦК та СП для взяття їх на первинний військовий облік та визначення ступеня придатності до військової служби. Встановлення освітнього рівня, рівня фізичної підготовки та вивчення особистих якостей.  На кожного з них заповнять особову справу та видадуть приписне посвідчення.
Громадяни, які мають групу інвалідності або за станом здоров’я не можуть прибути до районних і міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, можуть надати документи щодо стану здоров’я через близьких родичів  матері, батька.
Приписка проводиться виключно для уточнення інформації, яка стосується взяття на військовий облік і визначення придатності до проходження військової служби та вивчення особистих якостей. За цей час кожен юнак пройде повне медичне обстеження, складе тести та поспілкується з фахівцями територіальних центрів комплектування й соціальної підтримки.
Приписне посвідчення це важливий документ, який буде необхідний юнакам для реєстрації чи зміни місця проживання, подачі документів у вищий навчальний заклад для здобуття освіти та працевлаштування.
Не підлягають приписці до призовних дільниць громадяни України, які відбувають покарання в установах виконання покарань або до яких застосовано примусові заходи медичного характеру.
Категорично не можна пропускати явку на приписку.
Усі громадяни, які викликаються територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, зобов’язані прибути до призовних дільниць у зазначені терміни. Поважними причинами неприбуття громадян до призовних дільниць у терміни, встановлені районними територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки вважаються:
-    перешкода стихійного характеру, хвороба або інші обставини, які позбавили громадянина змоги особисто прибути;
-    смерть або тяжка хвороба близького родича.
Причини неприбуття повинні підтверджуватися відповідними документами.
Щодо осіб, які не прибули в призначений термін, уточнюються причини неприбуття і одночасно, у разі потреби, разом з органами внутрішніх справ вживаються заходи до їх виклику чи розшуку.
Зазначимо, що від явки на приписку повністю звільняються лише особи, які мають тяжкі захворювання та позбавлені можливості вільного пересування, що повинно підтверджуватися довідками відповідних лікувально-профілактичних закладів або медико-соціальних експертних комісій. 
Юнаки, які мешкають на території Вигодянської територіальної громади мають змогу отримати приписне посвідчення 26 січня 2022 року. За детальною інформацією можна звернутися до Вигодянської сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь