Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб» №646-ІХ від 02.06.2020. 

Дата: 24.01.2022 09:39
Кількість переглядів: 273

Фото без опису

Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб» №646-ІХ від 02.06.2020. 

Коротко про зміни:

  1. Встановлено поняття «непрацююча працездатна особа» та передбачено додаткові гарантії таким особам на працевлаштування (зокрема, надання одноразової безвідсоткової поворотної допомоги від центру зайнятості).
  2. Анонсовано новий Порядок обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї.
  3. Анонсовано новий Порядок призначення і виплати державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю. 
  4. Збільшено максимальний розмір допомоги малозабезпеченим сім’ям (з 75% до 100% прожиткового мінімуму на сім’ю), підвищено розмір соціальної допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, розширено перелік осіб, які мають право на допомогу при усиновленні дитини. При цьому, частина положень щодо розміру допомоги вступила в силу «заднім числом» з початку року, що означає її перерахунок для одержувачів.
  5. Умови для призначення, виплати та підстави для припинення виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям тепер додатково розповсюджуються і на допомогу на дітей одиноким матерям у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
  6. Розширено перелік осіб, яким призначається державна соціальна допомога на догляд.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь