Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Ліквідація стихійного сміттєзвалища у селищі Дослідне

Дата: 12.11.2021 10:21
Кількість переглядів: 244

Несанкціоновані сміттєзвалища — велика проблема для всіх сіл України, вирішувати її необхідно в кожному окремому населеному пункті тепер силами адміністрації об'єднаних громад та за сприянням самих селян.

Нещодавно в селищі Дослідне було ліквідовано стихійне сміттєзвалище, яке існувало досить довгий час.

ТОВ «ЖЕБП «Наше місто», яке пройшовши всі етапи тендерної процедури, та працівники КПВС «Водограй» провели колосальну роботу з ліквідації цього сміттєзвалища площею 16 га (160 тис.м2). Було вивезено велику кількість відходів різного морфологічного складу, це залишки побутових відходів, поліетилену, пластикової тари та ін. Кошти на дану процедуру у сумі 122 466 грн. 40 коп., були виділені з місцевого бюджету громади.

Зазначимо те, що створюють такі сміттєзвалища як у с.Дослідне, самі ж жителі села або люди, які проживають поряд. Тому, для того, щоб зменшити кількість сміттєзвалищ, кожен громадянин повинен почати з себе та на благо свого села, селища та громади просто не кидати сміття на вулицях, по збіччях, в лісосмугах. Тільки тоді, коли самі ж жителі будуть дотримуватись правил благоустрою, рідне місце буде безпечним та чистим.

Саме тому нагадуємо, що викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом. Так, у ст. 42 ЗУ «Про відходи» зазначено, що особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров’я людини та економічних збитків.

Вигодянська сільська рада звертається до жителів, підприємців, керівників установ та організацій не тільки с.Дослідне, а й до усієї громади. Люди, схаменіться, майте хоч краплю поваги до себе та оточуючих! Вивіз сміття та інших відходів громадянами на очищену територію суворо заборонено.

Для попередження появи несанкціонованих сміттєзвалищ наполегливо рекомендуємо всім мешканцям заключити договір з КПВС «Водограй» на вивіз сміття. Будьте сумлінними громадянами! Не займайтеся самоуправством!

Пам’ятайте, вивезення сміття у невстановлені місця призводить до забруднення території твердими побутовими відходами та має негативний вплив фактично на всі компоненти довкілля: змінюється ландшафт, погіршується якість ґрунтів, повітря, води. Це створює загрозу здоров’ю населення та навколишньому природному середовищу, а також естетичний вигляд навколишніх територій селища.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь