Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

День Гідності та Свободи

Дата: 19.11.2021 11:02
Кількість переглядів: 226

Фото без опису

Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – Майдан 2004 року, який був святом Свободи, і Революція 2013 року – Революція гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Відзначення Дня Гідності та Свободи 21 листопада – у день початку Помаранчевої революції і Революції Гідності – знаменує день єдності українців та їх готовність відстоювати цілісність і незалежність своєї раїни, пам’ятати усіх, хто боровся за вільну Україну у різні часи, а також реалізувати своє право самим визначати майбутнє, вірити у себе і перемагати.

Революція 2013-2014 років – це не протистояння Заходу й Сходу – це протистояння між тими, хто має гідність, і тими, хто не тільки не має її, а й взагалі не розуміє, що це означає.

Ми бачимо гідність у волонтерів, які, завдяки своїм зусиллям, при підтримці народу, всього світу створили армію України, якої уже майже не було. Ми бачимо робітників заводів, які цілодобово ремонтують, створюють нове озброєння. Ми бачимо наших учених, медиків, артистів, які теж захищають свій народ. Ми теж своїми листами, малюнками, благодійною допомогою робимо усе можливе для збереження, відвойовування миру.

Загальне гасло відзначення цього року Дня Гідності та Свободи - «ВІЛЬНІ ТВОРИТИ МАЙБУТНЄ».

Відзначаючи річницю Революції Гідності, ми творимо історію, яку пишемо разом. Ми частинка народу. Без нас, немає ні народу, ні історії. І нам творити нову історію держави, що займе належне місце серед вільних і рівних країн планети. Ще в І столітті н.е. римський державний діяч, філософ Цицерон сказав: «Люблять Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона твоя».

У День Гідності та Свободи в Україні вшановують пам'ять героїв Небесної сотні, воїнів АТО і всіх патріотів, які віддали свої життя в боротьбі за свободу та територіальну цілісність нашої країни.

На цьому тижні в установах Вигодянської громади проводяться виховні години, зустрічі з учасниками Майдану Гідності, з представниками Національної Гвардії України, години спілкування, спомини бесіди та вікторини.

Вічна слава Героям, що полягли за свободу рідної землі!

Нехай для кожного з вас свобода й гідність будуть життєвими принципами, а не просто словами. Нехай любов до Вітчизни єднає нас у боротьбі за право на світле майбутнє для нас і наших нащадків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь