Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Під головуванням Вигодянського сільського голови Алли Рибачок відбулася чергова, 15-а сесія Вигодянської сільської ради восьмого скликання.

Дата: 23.11.2021 11:12
Кількість переглядів: 160

Під головуванням Вигодянського сільського голови Алли Рибачок відбулася чергова, 15-а сесія Вигодянської сільської ради восьмого скликання.

У роботі сесії взяли участь 17 депутат із 22, а також члени виконавчого комітету, керівники відділів, управлінь, підприємств та установ сільської ради.

На початку засідання Алла Юріївна привітала аграріїв та фермерів нашої громади з Днем працівника сільського господарства та вручила їм грамоти за вагомий внесок у розвиток сільського господарства, сумлінну працю, професіоналізм, відданість справі та активну громадську позицію.

Приступивши до розгляду порядку денного депутати заслухали звіт начальника фінансового відділу Вигодянської сільської ради Ольги Лаптєвої про виконання бюджету Вигодянської сільської територіальної громади за 9 місяців 2021 року та затвердили його, потім внесли зміни до рішення сільської ради від 23 грудня 2020 року № 41-VIII «Про місцевий бюджет Вигодянської сільської ради на 2021 рік».

Також, обговоривши пропозицію начальника відділу соціального захисту населення сільської ради Наталі Саакян, депутати вненсли зміни до Програми соціального захисту та надання матеріальної допомоги незахищеним верствам населення «Милосердя в дії».

Далі, заслухавши інформацію секретаря ради Ганни Ясінковської було затверджено рішення «Про надання дозволу на розроблення Схеми санітарного очищення населених пунктів Вигодянської сільської ради». Санітарна очистка населених пунктів – це ряд санітарно-гігієнічних заходів, спрямованих на охорону здоров’я населення і збереження довкілля, яка включає в себе комплекс робіт по збору, видаленню, знешкодженню і переробці побутових відходів. Схема санітарного очищення спрямована на рішення вказаних завдань і буде розроблена на 20 років.

На виконання законодавчих актів України у сфері місцевого самоврядування та соціального захисту населення, прийнявши до уваги інформації начальника відділу соціального захисту населення, депутати затвердили рішення «Про утворення Відділу соціального захисту населення Вигодянської сільської ради Одеського району Одеської області у статусі юридичної особи» та «Про створення комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Вигодянської сільської ради».

Серед всіх розглянутих питань варто виділити позитивно вирішене питання про утворення Центру надання адміністративних послуг Вигодянської сільської ради та затвердження Положення про нього. Це дуже важливий крок у розвитку місцевого самоврядування. Адже в ході децентралізації кожна з громади, і Вигодянська громада, зокрема, отримують більш широкі повноваження, ресурси і відповідальність. Перелік послуг, які можуть надаватися на місцях, постійно розширюється. Мешканці громад очікують від місцевої влади зручних та якісних адміністративних послуг. І саме ЦНАП є найбільш вдалим рішенням даного питання, так як Центр буде єдиним місцем (приміщенням), де можна отримати найнеобхідніші адміністративні послуги у комфортних умовах.

Також в процесі роботи були прийняті важливі рішення із земельних питань.

Всього на пленарному засіданні 15 сесії сільської ради було розглянуто 107 питань.

Ознайомитися із рішеннями 15-ї сесії 8-го скликання Вигодянської сільської ради, після набуття ними чинності у визначеному законодавством порядку, буде можливо в розділі «Офіційні документи» у підрозділі «Сесія» цього веб-сайту.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь