Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

До дня вшанування пам'яті жертв голодоморів

Дата: 27.11.2021 11:19
Кількість переглядів: 162

Фото без опису

Шановна громадо!

У своїй багатовіковій історії наша держава пережила чимало трагічних сторінок. Однією з них був Голодомор 1932-1933 років. Сьогодні, в четверту суботу листопада, весь український народ вшановує пам’ять загиблих внаслідок цієї страшної трагедії. Давайте згадаємо призабуту і приховану українську історичну правду. Ту правду, що пролягла чорною трагічною стрічкою через долю українського народу.

Голодомор не є історичною давниною, а глибокою духовною раною, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців і сучасне покоління. У період з квітня 1932 по листопад 1933 рр., тобто приблизно за 500 днів, в Україні загинули мільйони безневинних людей. На підтвердження страшних наслідків Голодомору в Україні дослідники називають різні цифри жертв, так щодня вмирало приблизно 25 тис. осіб, тобто понад 1000 осіб щогодини, або ж – 17 осіб щохвилини. Це страшні цифри!

Сумні спогади про трагічні сторінки історії щемливо торкаються сердець кожного з нас. Сьогодні, на жаль, ми не можемо повернути час назад та виправити ті лихі події далеких 1932-1933 років. Та наш обов’язок – зробити все, аби зболена пам'ять про заморених голодом, розстріляних, закатованих була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь, аби ніколи не допустити подібного на нашій українській землі та в світі, берегти мир і спокій, жити у злагоді і порозумінні.

Сьогодні ми маємо для себе чітко зрозуміти – головною, неперехідною цінністю для нас є власна держава. Бо лише здобуття Україною незалежності та демократичний шлях, який ми обрали, є надійною гарантією того, що це ніколи не повториться.

Хай пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Бажаю, щоб на столі українців завжди був хліб і до хліба, щоб ніколи у наших дітей не бачити голодних очей, щоб дитинство їх було щасливим і ситим, щоб наші люди завжди мали достаток, а держава була могутньою, процвітаючою і з високим рівнем добробуту.

І хай оберігає нас Господь від будь-якого лиха.

З повагою Вигодянський сільський голова Алла РИБАЧОК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь