Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Міжнародний день інвалідів

Дата: 08.12.2021 11:54
Кількість переглядів: 161

3 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день інвалідів, проголошений у 1992 році Генеральною асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою дотримання прав людини і участі інвалідів в житті суспільства. Відзначення цієї символічної дати дозволяє привернути увагу суспільства до проблем тих, хто став інвалідом від народження, в дитинстві чи під час дорослого життя. Це нагадування всім про обов'язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки. Інваліди – не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти. І хто допомагає.

В рамках відзначення Міжнародного дня інвалідів у Вигодянській громаді з урахуванням карантинних проведено низку заходів для людей з особливими потребами. Так, на базі ІРЦ Вигодянської сільської ради було проведено розважально-виховний захід «Душу зцілює добро», в рамках якого працювала виставка малюнків «Ти не один у цьому світі», проводилися змагання та різні майстер-класи. У Василівському БК творчий колектив разом зі старостою округу зробили жителям села приємний сюрприз.

Також, для матеріальної підтримки 100 особам - дітям-інвалідіам, інвалідам з дитинства з місцевого бюджету виділено 80 тис. гривень, що були вручені працівниками соціального захисту та старостами.

Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я не лише 3 грудня, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть інваліди і вони потребують допомоги і уваги. Створення належних умов життя дає змогу людям з особливими потребами повніше реалізувати особистий потенціал, брати посильну участь у державному будівництві, інтегруватися в суспільство.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь