Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану

Дата: 16.02.2022 12:52
Кількість переглядів: 329

Кожного року історія все далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни, війни, яка тривала десять років, і принесла смерть тисячам українських родин.

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 33-я річниця виведення військ з Афганістану.

Відзначення цієї дати свідчить про глибоку повагу українського суспільства до людей, яким довелося в мирні повоєнні роки виконувати нелегкий інтернаціональний обов’язок в «гарячих точках».

З метою вшанування пам’яті тисяч українців, які загинули на чужині у Вигодянській громаді проведено ряд різнопланових заходів.

Зокрема, 15 лютого відбулося покладання квітів до Меморіалу Слави, Меморіальної дошки у Вигодянському ЗЗСО у с.Вигода та до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам у с.Березань. У заходах взяли участь Вигодянський сільський голова Алла Рибачок, представники виконавчих органів сільської ради, представники громадської організації воїнів-інтернаціоналістів, учасники бойових дій на території інших держав та їх родичі.

За активну життєву та громадянську позицію, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку, вагомий внесок у справу патріотичного виховання молоді та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав кращих активістів відзначено подяками і грамотами районної й обласної організаціями ветеранів та медалями.

У Вигодянському ЗЗСО І-ІІІ ст. була проведена лінійка пам’яті приурочена до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Під час лінійки діти вшанували та відзначили героїчні подвиги, приклади вірності, що продемонстрували наші земляки, яким довелося нести нелегку військову службу в Афганістані. З уст дітей прозвучали вірші на афганську тематику. На завершення школярі хвилиною мовчання віддали данину пам’яті загиблим воїнам-афганцям.

Війна - найбезглуздіше, найсмертоносніше, найруйнівніше та найстрашніше, що могли придумати люди. Необхідно залишити в минулому такий спосіб боротьби за владу, залишити війну в історичних романах та кінокартинах, адже вона несе лише смерті, нестерпний біль, голод, втрати, гіркі сльози, страждання, тяжке горе, самотність.

Честь і слава вам, шановні ветерани Афганістану! Ми пам’ятаємо і завжди пам’ятатимемо про кожного воїна-інтернаціоналіста.

Довідково: сьогодні у Вигодянській сільській територіальній громаді проживає 33 учасники бойових дій на території інших держав. Щороку виконавчим комітетом сільської ради ради надається одноразова матеріальна допомога сім'ям загиблих (померлих) воїнів інтернаціоналістів.

Відповідно до рішення виконавчого комітету «Про відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав» воїнам-інтернаціоналістам, сім'ям загиблих (померлих) воїнів-афганців виділена матеріальна допомога.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь