Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

У Вигодянській сільській раді 17 лютого 2022 року відбулось чергове 18 пленарне засідання ради восьмого скликання під головуванням сільського голови Алли Рибачок.

Дата: 18.02.2022 15:35
Кількість переглядів: 432

У Вигодянській сільській раді 17 лютого 2022 року відбулось чергове 18 пленарне засідання ради восьмого скликання під головуванням сільського голови Алли Рибачок. На сесії зареєструвалось 17 із 22 депутатів, тож кворум було дотримано. На порядкок денний сесії винесено понад 100 питань, які завдяки серйозній і відповідальній роботі народних обранців було детально опрацювано протягом 5 годин.

Засідання розпочалося із затвердження проекту рішення «Про звернення депутатів Одеської обласної ради до мешканців територіальних громад сіл, селищ, міст області, сільських, селищних, міських голів територіальних громад області щодо збереження миру, консолідації українського суспільства та зміцнення його стійкості». Текст звернення, у якому закликається «до єдності, консолідації зусиль, щоб спільно протистояти зовнішньому тиску і не розхитувати політичну ситуацію всередині країни … не поширювати панічні настрої та чутки, не піддаватися на інформаційно-панічні атаки», був зачитаний Аллою Юріївною. Депутати одноголосно проголосували позитивно за дане рішення та взяття його до уваги.

Далі депутати заслухали звіти про виконання місцевого бюджету за 2021 рік, Плану соціально-економічного розвитку Вигодянської сільської ради на 2021 рік та роботу дільничних офіцерів поліції щодо боротьби із злочинністю та охорони громадського порядку на території сільської ради.

Також внесли ряд змін до рішення сесії № 968-VIII скликання від 23 грудня 2021 року «Про місцевий бюджет Вигодянської сільської ради на 2022 рік», рішення сесії № 24 від 23.12.2020 року «Про затвердження соціальної цільової програми «Милосердя в дії» на території сільської ради», рішення № 616-VIII скликання від 08 жовтня 2021 року «Про створення комунального закладу «Центру культури та дозвілля» Вигодянської сільської ради Одеського району Одеської області з філіями й рішення сесії № 369-VIII від 26 червня 2021 року «Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки».

З гарячими дискусія пройшло затвердження цілої низки програм для поліпшення життя мешканців громади та існування громади. Серед них:

1. Програма оздоровлення осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 1-3 категорії, учасників бойових дій на території Республіки Афганістан та на території інших країн, один раз на рік за рахунок місцевого бюджету на 2022-2025 роки;

2. Програма «Надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на 2022 рік»;

3. Програма «Соціальний автобус» на території Вигодянської сільської ради на 2022-2024 роки»;

4. Програма підготовки молоді до служби в Збройних Силах України по Вигодянській сільській раді на 2022 рік;

5. Програма відшкодування вартості медикаментів за пільговими рецептами по Вигодянській сільській раді Одеського району Одеської області на 2022 рік.

З останньою програмою тісно пов’язано прийняте рішення Про надання іншої субвенції загального фонду з місцевого бюджету Вигодянської сільської ради Усатівській сільській раді на відшкодування вартості медикаментів за пільговими рецептами на 2022 рік, спрямоване на покращення надання соціальних послуг пільговим категоріям громадян.

Депутатами також ухвалено рішення про затвердження розподілу коштів на 2022 рік по низці програм: Локалізація та ліквідація амброзії полинолистої та інших карантинних рослин на території Вигодянської сільської ради на 2021–2023 роки, Благоустрій населених пунктів на території Вигодянської сільської ради на 2021–2023 роки, Фінансова підтримка комунальних підприємств Вигодянської сільської ради на 2021–2023 роки, Розвиток культури на території Вигодянської сільської ради на 2021– 2023 роки та Оздоровлення та відпочинок дітей на території Вигодянської сільської ради на 2021 – 2023 роки.

Прийняттям рішення «Про встановлення вартості харчування дітей у ЗДО у 2022 році» середню вартість харчування однієї дитини на день в комунальних закладах дошкільної освіти було встановлено в розмірі 38 гривень.

В процесі роботи був затверджений період звітування депутатів сільської ради, постійних депутатських комісій, старост за 2021 рік.

Ціла низка рішень стосувалася питань земельних відносин.

З усіма рішеннями можна ознайомитися на офіційному сайті Вигодянської громади - https://vygoda-gromada.gov.ua/.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь