Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

26 квітня, на засіданні НКРЕКП у формі відкритого слухання було прийнято постанову №396 від 26 квітня 2022 року «Про особливості визначення обсягу та проведення розрахунків за вироблену електричну енергію генеруючими установками приватних домогоспода

Дата: 18.07.2022 04:08
Кількість переглядів: 97

26 квітня, на засіданні НКРЕКП у формі відкритого слухання було прийнято постанову №396 від 26 квітня 2022 року «Про особливості визначення обсягу та проведення розрахунків за вироблену електричну енергію генеруючими установками приватних домогосподарств під час дії в Україні воєнного стану» (перенесено з 20.04.2022).

Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, зобов'язала постачальників універсальних послуг на час війни забезпечувати часткову оплату електроенергії домашніх генеруючих установок за «зеленим» тарифом з відстрочкою на два місяці та з урахуванням рівня оплати електроенергії споживачами.

Так, згідно з постановою, ПУП мають купувати електроенергію домашніх СЕС та ВЕС, а також комбінованих установок на тих самих умовах, які були визначені до війни, але на період дії воєнного стану в Україні та протягом 60 днів після його припинення оплата за вироблену електроенергію буде проводитися частково.

ПУП мають визначати мінімальний гарантований розмір цієї оплати і проводити її не пізніше 60 днів після закінчення розрахункового періоду.

В обґрунтуванні до постанови зазначається, що його проект розроблено, враховуючи значний розмір зменшення надходження коштів за послуги з постачання та передачі електричної енергії на ринку електричної енергії та у зв'язку з необхідністю сталого функціонуванням ПУП як постачальників, на яких покладено спецзобов'язання з постачання електроенергії побутовим та малим непобутовим споживачам.

Більш детально з постановою можна ознайомитися за посиланням: https://www.nerc.gov.ua/.../pro-osoblivosti-viznachennya...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь