Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Цифрова грамотність під час війни. Навчайтеся на оновленій платформі Дія.Цифрова освіта

Дата: 02.07.2022 12:22
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

Повномасштабна війна супроводжується безпрецедентно величезною кількістю ворожої дезінформації, фейків і маніпуляцій. Неправдивий контент охоплює мільйони українців із метою деморалізувати громадян і дискредитувати ЗСУ. Тому Мінцифра активізує зусилля щодо боротьби на інформаційному фронті.

Міністерство цифрової трансформації України запустило оновлену платформу з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта. Зокрема, на головній сторінці додана можливість пошуку по всьому сайту, оновлена сторінка реєстрації, покращена механіка запитань у національному тесті на цифрову грамотність, оновлена статистика та інші вдосконалення. 

??Платформа Дія.Цифрова освіта — це можливість безоплатно навчатися в інноваційному форматі освітніх серіалів. Загалом на порталі вже понад 75 освітніх серіалів із цифрової грамотності для юристів, вчителів, медиків, журналістів, держслужбовців, школярів тощо.

Під час повномасштабної війни особливо рекомендуємо освітні серіали:

Це можливість навчатися та розвиватися, навіть під час війни, а також залишатися стійкими до ворожих інформаційних кампаній.

На платформі Дія.Цифрова освіта вже навчаються понад 1,3 млн українців. 

Дякуємо стратегічному партнеру — швейцарсько-українській програмі EGAP, що виконується Фондом Східна Європа — за можливість допомогти українцям у навчанні цифрових навичок. 

Нагадаємо, у 2021 році частка українців, цифрові навички яких нижчі від позначки «базовий рівень», скоротилася, порівнюючи з 2019 роком, на 5,2% або ж на 1,42 млн людей і становить 47,8%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь