Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Уряд запускає проєкт єРобота: як подати заявку на отримання гранту через портал Дія

Дата: 02.07.2022 12:24
Кількість переглядів: 146

Уряд запускає проєкт єРобота. Відсьогодні на порталі Дія можна подати заявку на отримання гранту від держави на розвиток бізнесу. 

Ці гроші дозволять кожному, хто має бажання, навички та план, запустити власну справу або розширити свій бізнес, а також розпочати нову кар’єру. За них можна буде придбати обладнання, закупити сировину або оплатити оренду приміщення. 

Отримати грант можна буде за однією з програм: 

  • Грант на власну справу – створення або розвиток бізнесу (до 250 тис. грн). Зверніть увагу, що за цією програмою перша хвиля подання заявок — з 1 до 10 липня; 

  • Грант на сад і грант на теплицю – створення садів або теплиць (сади — до 400 тис. грн, теплиці — до 7 млн грн). Для першої тисячі заявок держава компенсує 70% від вартості проєкту, для всіх наступних заявок — 50%;

  • Грант на переробне підприємство – створення або розвиток переробних підприємств (до 8 млн грн). Для першої тисячі заявників держава співфінансує 70% від вартості проєкту, решту оплачує отримувач. Для всіх наступних заявок — 50% вартості.

Учасником програми Уряду можуть стати як майбутні підприємці, так і юридичні та ФОП. Грант необхідно буде витратити протягом шести місяців з моменту зарахування. У разі створення робочих місць на період понад 3 роки та сплати податків за цей період грант не повертається. Ексклюзивним провайдером послуги є АТ «Ощадбанк» — саме цей банк відповідатиме за нарахування коштів після схвалення заяви Державним центром зайнятості.

Як податися на отримання гранту на порталі Дія:

  • на порталі Дія ви подаєте заяву на програму, яка вас цікавить

  • додаєте бізнес-план щодо створення нового або розвитку діючого бізнесу/або план посадки чи проєкт будівництва теплиці

  • підписуєте електронним підписом

І це все. Далі заявку буде відправлено в Ощадбанк, який оцінює ділову репутацію заявника та передає заявку в органи, які розглядатимуть бізнес-плани та прийматимуть остаточне рішення щодо надання гранту. Наприклад, за програмою створення або розвитку бізнесу остаточне рішення прийматиме Державний центр зайнятості. А за програмою створення садів чи теплиць — Мінагрополітики. Мінцифра є лише технічним реалізатором надання послуги.

Якщо проєкт буде схвалено, гроші перекажуть на окремий рахунок в АТ «Ощадбанк». 

Деталі програми за посиланням

Проєкт запущено за ініціативи Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля,  Міністерством економіки України спільно з Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державною службою зайнятості України та державним банком Ощадбанк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь