Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Уряд запускає грантову програму для отримання ІТ-освіти

Дата: 06.08.2022 19:58
Кількість переглядів: 204

Фото без опису

Уряд запускає грантову програму для отримання ІТ-освіти

24 червня 2022 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 737  «Про реалізацію експерименту з організації навчання осіб за освітніми програмами у сфері інформаційних технологій “Старт в ІТ”» , яка надає можливість громадянам України опанувати нову професію та отримати досвід в сфері інформаційних технологій. 

Детальна інформація за посиланням.

Програма грантів «Старт в ІТ» передбачає оплату вартості навчання для громадян, які втратили роботу, перебувають у простої, неоплачуваних відпустках, є ВПО або бажають отримати нову професію у сфері IT. Заявки учасників разом із пакетом документів приймають у центрах зайнятості.

Зазначається, що одержувачам гранту надається електронний сертифікат для професійного навчання, який гарантує оплату навчальних послуг. Учасники програми мають використати сертифікат протягом 10 робочих днів з дня видачі, уклавши на його підставі договір із закладом освіти.

З переліком освітніх програм та суб’єктами освітньої діяльності можна буде ознайомитись на офіційних вебсайтах Міністерства цифрової трансформації та центрів зайнятості.

Зазначимо, що особи, які зацікавлені в навчанні та відповідають зазначеним критеріям, особисто подають заяву через портал «ДІЯ» в електронному вигляді та додають до неї:

  • резюме за типовою формою;
  • підтвердження готовності суб’єкта освітньої діяльності навчати особу;
  • копію або дублікат трудової книжки;
  • копію або дублікат документа про освіту;
  • копію наказу, що підтверджує перебування особи в простої, у відпустці без збереження заробітної плати або зупинення трудового договору.

Центр зайнятості розглядає документи та протягом 3 робочих днів приймає рішення про видачу або відмову у видачі сертифіката на навчання та повідомляє про рішення особу.

Сертифікат на навчання видається одноразово в електронній формі та повинен бути реалізований протягом 10 робочих днів.

Вартість навчання оплачує служба зайнятості шляхом перерахунку коштів на рахунок суб’єкта освітньої діяльності. Після закінчення навчання людина протягом 30 календарних днів повинна працевлаштуватися за отриманою кваліфікацією відповідно до освітньої програми та надати центру зайнятості підтверджуючі документи щодо свого працевлаштування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь