18 серпня під головування сільського голови Алли Рибачок відбулася 23 сесія VIII скликання Вигодянської сільської ради

Дата: 19.08.2022 09:11
Кількість переглядів: 348

18 серпня під головування сільського голови Алли Рибачок відбулася 23 сесія VIII скликання Вигодянської сільської ради, під час якої було розглянуто 37 питань.

На початку роботи депутати розглянули питання, які стосувалися внесення змін до діючих програм, затвердження окремих цільових галузевих програм та прийняли по них відповідні рішення.

Заслухавши Звіт про виконання сільського бюджету за І півріччя поточного року, депутати затвердили його, а також внесли зміни до бюджету Вигодянської сільської територіальної громади на 2022 рік.

Україна кожного дня протистоїть повномасштабному вторгненню рф. ЗСУ намагаються стримувати удари, але не всі ворожі атаки, на жаль, вдається відбити. Отже, важливим кроком для нас зараз є – передбачення несприятливих наслідків збройного конфлікту для громади та її населення. Саме тому на чергову сесію було винесено рішення «Про затвердження Програми підтримки постраждалих жителів Вигодянської сільської ради, житлові будинки (квартири) яких може бути зруйновано (пошкоджено) внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією російської федерації на 2022 рік», яке було прийнято одноголосним рішенням депутатів.

Згідно з трудовим законодавством та листом МОН України від 31.08.2022 року за №4/721-21, враховуючи сумлінне та професійне виконання обов’язків рішенням сесії було продовжено термін дії контракту з директором КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Козарь Тетяною Сергіївною терміном на 3 роки шляхом укладання додаткової угоди.

Також продовжуючи процедуру створення Центру надання адміністративних послуг у Вигодянській громаді на розгляд депутатів були винесені два проекти рішень: 1. про затвердження Регламенту відділу «ЦНАП», який визначає порядок організації роботи відділу, порядок дій адміністраторів центру та їх взаємодії із суб’єктами надання адміністративних послуг; 2. Про затвердження Переліку адміністративних послуг, які надаватимуться через відділ «ЦНАП».

З метою створення необхідних умов для реалізації конституційного права громадян на освіту, підвищення якості освітніх послуг на основі використання ресурсів закладів освіти, створення в громаді оптимальної освітньої мережі, необхідних умов для надання якісної освіти сесією сільської ради був затверджений План оптимізації закладів освіти, що розрахований на 5 років.

Депутатський склад, беручи до уваги необхідність перейменування назв географічних об’єктів топоніміки населених пунктів, які пов’язані з державою-агресором чи історією російської імперії та СРСР, а також рекомендації Уповноваженого із захисту державної мови щодо окремих питань застосування української мови як державної у діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, прийняв рішення про перейменування вул. Южна на вул. Південна у с. Василівка та вул. Сєрєнєва на вул. Бузкова у с. Вигода.

Виходячи з необхідності забезпечення належних умов для якісного виконання завдань та підтримки високого рівня боєготовності військових частин ЗСУ, підрозділів територіальної оборони, добровольчих формувань, прикордонних загонів ДПС України було прийнято Програму підтримки воєнізованих підрозділів, що беруть безпосередню участь у бойових діях пов’язаних з захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України на 2022-2024 рр., реалізація якої сприятиме вирішенню питань за тими напрямами, де спостерігається дефіцит ресурсів з державного бюджету.

Окрім вищезазначених, на сесії були розглянуті й ухвалені інші поточні питання. Пленарне засідання сесії пройшло конструктивно, змістовно та злагоджено.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь