Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

ВИГОДЯНСЬКИЙ СІЛЬСЬКИЙ ГОЛОВА АЛЛА РИБАЧОК ПРОВЕЛА РОБОЧУ НАРАДУ ЗІ СТАРОСТАМИ СТАРОСТИНСЬКИХ ОКРУГІВ

Дата: 18.08.2022 15:41
Кількість переглядів: 309

ВИГОДЯНСЬКИЙ СІЛЬСЬКИЙ ГОЛОВА АЛЛА РИБАЧОК ПРОВЕЛА РОБОЧУ НАРАДУ ЗІ СТАРОСТАМИ СТАРОСТИНСЬКИХ ОКРУГІВ

Вигодянський сільський голова Алла Рибачок провела чергову робочу нараду зі старостами Березанського, Василівського, Кам’янського та Секретарівського старостинських округів. У зустрічі взяли участь заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Олексій Дерманчук, начальник фінансового управління Ольга Лаптєва, начальник управління ОКМС Валентина Грабовська та директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Лариса Шушман.

Алла Юріївна ознайомилася з поточним станом справ у селах громади, вислухала питання та пропозиції від старост, розглянула низку звернень.

Загалом, на нараді піднімалися та обговорювалися питання, що потребують уваги з боку місцевої влади.

Зокрема розглянули питання щодо підготовка та проведення заходів до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України в населених пунктах громади.

Директор КУ «ЦНСП» проінформувала про виконання заходів по забезпеченню мешканців громади, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, гуманітарною допомогою. Було обговорено наступні кроки у даному напрямку та вирішено, що особливу увагу треба приділити жителям ОТГ віком 65+, які не отримували гуманітарної допомоги й потребують нагальної турботи.

На нараді було заслухано звіт начальника фінансового управління Ольги Лаптєвої про сплату земельного податку та податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки. Пані Ольга наголосила, що старостам потрібно систематично проводити серед населення округів інформаційно-роз’яснювальну роботу про обов’язковість та необхідність сплати даних податків.

Валентина Грабовська – начальник управління ОКМС, доповіла про стан готовності ЗЗСО Вигодянської громади до нового навчального року у дистанційному форматі та забезпечення безпеки учасників освітнього процесу. Також пані Валентина повідомила про наявність захисної споруди цивільного захисту (найпростіше укриття) у Петрівському ліцеї, в якому заплановано проведення поточного ремонту.

Заступник сільського голови Олексій Дерманчук підняв питання про ввімкнення вуличного освітлення у селах Вигода, Сонячне, Зоряне та Паліївка, звернувши увагу присутніх на те, що почастішали випадки мародерства та порушення комендантської години й наголосивши, що випадів правопорушень у населених пунктах з увімкненим вуличним освітленням – Секретарівка, Михайлівка, Кам’янка, Червона гірка, Петрове та Василівка – значно менше.

Одне з важливих питань, яке обговорювали на нараді – незаконна вирубка зелених насаджень лісосмуг, яка активізувалася з наближенням холодної пори року та збільшенням цін на тверде паливо. Як наголосили присутні, такі дії населення можуть привести до негативних наслідків у майбутньому. Присутні на нараді вирішили посилити контроль стосовно недопущення вирубки лісосмуг, інформаційно-роз’яснювальну роботу та залучити представників поліції до даних заходів.

Наостанок, сільський голова звернула увагу присутніх на незадовільний стан розвитку спортивних секцій для молоді та дорослого населення у більшості населених пунктів громади і наголосила на необхідності приділення більшої уваги зі сторони старост та управління ОКМС даному питанню.

За результатами наради Алла Рибачок дала доручення відповідним посадовцям і встановила чіткі терміни їх виконання.

Слід зазначити, що такі наради є щотижневими, оскільки надзвичайно важливим є постійний багатосторонній конструктивний діалог між селами та старостинськими округами громади і Вигодянською сільською радою, усіма її структурними підрозділами та особисто головою Аллою Рибачок.

Тримаємо руку на пульсі заради збалансованого розвитку усієї Вигодянської територіальної громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь