Нарахування страхового стажу

Дата: 28.09.2022 10:46
Кількість переглядів: 349

Фото без опису

Головне управління Пенсійного фонду України в Одеській області  нагадує, що страховий стаж — це період, протягом якого особа підлягала  страхуванню і за який щомісяця сплачувалися нею або роботодавцем страхові внески у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Загальні правила нарахування страхового стажу врегульовані Законом України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” від 09.07.2003  № 1058-ІУ, який набрав чинність з 01.01.2004.

Страховий стаж та оплата ЄСВ гарантують працівникам соціальний захист: оплату лікарняних, допомогу на випадок безробіття, нещасного випадку на роботі чи професійного захворювання, пенсію.

Якщо роботодавець (підприємство, фізична особа або фізична особа-підприємець) має найманих працівників, він зобов`язаний щомісяця сплачувати за них ЄСВ у розмірі 22 % від бази нарахування (заробітної плати, винагороди за виконання робот чи надання послуг). Це стосується й підприємця, котрий платить ЄСВ сам за себе.

Роботодавці і наймані працівники повинні свідомо розуміти, що від сплаченого страхового внеску залежить  стаж і пенсія в майбутньому!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь