Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Про додаток єППО

Дата: 07.11.2022 13:08
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

Тепер кожен житель України може допомогти силам протиповітряної оборони. Достатньо встановити у своєму смартфоні додаток єППО і скористатися ним тоді, коли це буде потрібно.

Через те, що радіохвилі локаторів через кривизну поверхні певної місцевості не завжди можуть завчасно виявити об’єкти, що летять низько, допомогти виявити ракету, літак або дрона-камікадзе тепер може кожен українець. Для цього достатньо встановити на своєму мобільному ґаджеті додаток єППО.

Зараз воно є у Play Market. Близько 180 тис. користувачів Android вже встановили його собі, зареєструвалися близько 160 тис. людей. Ба більше, є перші результати.

Після установки додатку спочатку треба пройти ідентифікацію за допомогою Дії. Авторизація відбувається тільки при першому контакті з програмою, далі система вже знає, хто ви.

Потім обираємо із переліку об’єкт який ви побачили. Стрілкою на екрані орієнтуємо смартфон у тому напрямку куди полетів об’єкт і натискаємо на зображення у центрі екрана. Через декілька секунд мітка про летючий об'єкт з'явиться на мапі і її побачать фахівці протиповітряної оборони. Вона доповнить радіолокаційну інформацію і повітряну ціль зіб'ють.

Для того, щоб перевірити правильність користування додатком, слід обрати не літаючий об'єкт, а слово «тест».

Наразі додаток єППО доступний тільки для користувачів смартфонів системи Android.

За словами розробників, при створенні єППО вони консультувалися з українськими військовими: розробка була узгоджена з командуванням ОК «Південь» та старшими офіцерами Повітряних Сил ПВК «Південь».

Зараз розробники займаються створення версії для iOS. Її поява очікується найближчим часом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь