Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

ЧОМУ ВИНИКАЮТЬ ПРОБЛЕМИ З ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯМ?!

Дата: 23.11.2022 11:08
Кількість переглядів: 126

ЧОМУ ВИНИКАЮТЬ ПРОБЛЕМИ З ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯМ?!

В сільську раду надходить чимало звернень громадян щодо відключень світла. Тому надаємо роз’яснення чому ж виникають проблеми з електропостачання.

Вже 9 місяців триває повномасштабне вторгнення рф в Україну. Агресор 15 та 17 листопада 2022 року завдав значних руйнувань 15 енергетичним об’єктам. Деякі з них, взагалі, не підлягають не ремонту, не працюють тисячі кілометрів магістральних високовольтних ліній, які потрібні для подачі електроенергії з електростанцій та її передачі до населених пунктів. Наразі енергетики кожної області України активно працюють над тим, щоб ми з вами отримували електроенергію з інших підстанцій.

Лінії електропередач діляться на стратегічні та другорядні. Щоб стабілізувати напругу, поки від струму періодично від’єднують лише другорядні. Відповідні вказівки наші енергетики Одеської області отримують від Укренерго. Є три графіки відключень електроенергії. Враховуючи форс-мажорні обставини, часто один з графіків може надійти за кілька годин, а то й хвилин до відключення. Це ускладнює інформування споживачів струму. Якщо у населеному пункті кілька другорядних ліній електропередач, то трапляються випадки, коли на одних вулицях є світло, а на інших нема.

Крім цих моментів, додалися ще несприятливі погодні умови, на що енергетики теж мусять реагувати, тобто у разі потреби виїжджати на місця і проводити ремонтно-налагоджувальні роботи. У зв’язку з переліченим вище і склалася така непроста ситуація із електропостачанням Одеської області загалом та нашої громади, зокрема.

З кожною атакою відключення світла можуть тривати ще довше. Удари по енергосистемі – це єдине, що залишилося ворогу, який програє бій героїчним ЗСУ на фронті. Це потребує витримки та мужності, як від енергетиків, яким доводиться постійно ремонтувати знищене ворогом, так і від кожного українця, яким доводиться змінювати свій спосіб життя.

Також через різке похолодання зросло споживання електроенергії в тих регіонах України, де вже відновлено електропостачання після масованих ракетних ударів, що ще більше ускладнило ситуацію в енергосистемі та збільшує обсяг обмежень енергоспоживання.

Шановні жителі Вигодянської громади! Керівництвом області, району, громади вживаються всі невідкладні заходи для усунення згаданих недоліків та стабілізації ситуації з енергопостачанням якомога ефективніше та оперативніше.

Возможно, это крупный план (свеча, огонь и текст)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь