Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Отримати нову домівку за вигідними умовами від держави: запускаємо послугу єОселя в застосунку Дія. Долучайтеся до бета-тесту для захисників, вчителів та медиків

Дата: 31.10.2022 14:16
Кількість переглядів: 80

Отримати нову домівку за вигідними умовами від держави: запускаємо послугу єОселя в застосунку Дія. Долучайтеся до бета-тесту для захисників, вчителів та медиків

Зовсім скоро в застосунку Дія розпочнеться бета-тест програми доступного кредитування єОселя для військовослужбовців за контрактом, захисників України, силовиків та членів їхніх сімей, а також медиків, педагогів, науковців, які працюють у державному та комунальному секторах. У застосунку можна буде подати заяву про отримання державної пільгової іпотеки. Долучитися до бета-тесту послуги можна за посиланням

єОселя — це програма доступного кредитування на житло з пільговими ставками 3% для чотирьох категорій або 7% — для всіх інших категорій. Отримати державний пільговий кредит можна навіть під час війни. Адже багато українців втратили домівки через повномасштабне вторгнення, і зараз їм необхідно якомога швидше отримати нове житло. Тому держава пропонує зробити це за найбільш вигідними умовами. 

Умови кредитування за програмою єОселя:

  • пільгова відсоткова ставка;

  • максимальний термін кредитування — до 20 років;

  • мінімальний перший платіж — не менше ніж 20% від суми.

У застосунку Дія можна буде подати заяву про участь у програмі єОселя та отримати попереднє рішення про погодження суми кредиту без походу в банк. Майже всі дані підтягнуться з реєстрів. Також ви можете подати заяву як в один банк-учасник програми, так і одразу в декілька. Завдяки цьому економите час на подання, адже одна й та сама заява надходить в обрані банки одночасно. 

Програма єОселя складається з двох етапів:

  1. Кредити під 3% для пільгових категорій, що підпадають під програму, — військовослужбовців за контрактом, захисників України, силовиків та їхніх сімей, а також медиків, педагогів, науковців, які працюють у державному та комунальному секторах.

  2. Кредити під 7% для ветеранів війни та їхніх сімей, ВПО, інших громадян України, які відповідають вимогам програми. Старт другого етапу програми — 1 січня 2023 року. 

Якщо ви військовий, медик, педагог або науковець (повний перелік пільгових категорій, що підпадають під програму, доступний за посиланням), долучайтеся до бета-тесту. Кожна заява проходитиме весь реальний процес, і рішення банків будуть справжні. З ними можна буде далі співпрацювати з обраним банком та отримати іпотеку за відповідності всім вимогам програми. 

Долучитися до бета-тесту можна, якщо:

  • ви належите до однієї з пільгових категорій, що підпадають під програму;

  • не володієте житлом площею більше ніж 52,5 кв. м. + додатково 21 кв. м на кожного члена сімʼї;

  • не маєте інших пільгових іпотек.

Зареєструватися можна за посиланням

Послуга реалізована Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством економіки України та ПрАТ «Укрфінжитло».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь