Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

У Вигодянській громаді створено громадське формування для охорони публічного порядку

Дата: 27.12.2022 10:07
Кількість переглядів: 133

У Вигодянській громаді створено громадське формування для охорони публічного порядку

 

Однією зі складових частин підвищення ефективності охорони громадського порядку, захисту прав і свобод громадян, зміцнення правопорядку є участь у цій діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку. Для ОТГ це була одна із зручних форм, яку обрала громада для охорони громадського порядку, адже безпека громади – один з найголовніших наших пріоритетів.

 

21 листопада 2022 року на загальних зборах з метою забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності було створене Громадське формування з охорони громадського порядку «Місцева варта громади», затверджений Статут Громадського формування, обраний керівник, заступник та члени формування.

 

А 26 грудня 2022 року відбулася урочиста зустріч членів новоствореного ГФ «Місцева варта громади» за участю керівника Миколи Демченко, заступника Геннадія Єлсукова та секретаря Каріни Молчанової з сільським головою Аллою Рибачок, заступником сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Олексієм Дерманчуком, секретарями Ганною Ясінковською та Катериною Гюльахмедовою, представником поліції – дільничним офіцером Олександром Олійником.

 

Після вітальних слів від Алли Юріївни, вступного слова Миколи Миколайовича та напутнього слова дільничного офіцера поліції кожному члену громадського формування було вручено посвідчення.   

 

На всю громаду у нас лише 2 дільничних. Поліцейські часто просто не встигали на допомогу, коли її потребували люди. Тепер у Вигодянській ОТГ є 36 людей, які готові внести свій вклад у підтримку громадського порядку. 

 

Свою діяльність формування здійснює на громадських засадах та діє відповідно до статутних вимог: у межах Вигодянської громади, а точніше на території 15 сіл, а також на підприємствах та у навчальних закладах.

 

ГФ «Місцева варта громади» утворене і діє у взаємодії місцевими правоохоронними органами, органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, додержуючись принципів гуманізму, законності, гласності, добровільності, додержання прав та свобод людини і громадянина, прав і законних інтересів юридичних осіб, рівноправності членів цих формувань.

 

Основними завданнями роботи громадського формування є:

 

1) у сфері охорони громадського порядку :

 

• надання допомоги органам Національної поліції у забезпеченні громадського порядку і громадської безпеки, запобіганні кримінальним і адміністративним правопорушенням;

 

• інформування органів Національної поліції у виявленні про вчинені або ті ,що готуються, кримінальні правопорушення, місця зосередження злочинних угруповань;

 

• сприяння органам Національної поліції у виявленні кримінальних правопорушень, розшуку осіб , які їх вчинили , захисті інтересів держави підприємств, установ, організацій, громадян від злочинних посягань; участь у забезпеченні безпеки дорожнього руху та протидії правопорушенням серед дітей.

 

2) у разі виникнення надзвичайних ситуацій:

 

• надання невідкладної допомоги особам ,які потерпіли від нещасних випадків чи правопорушень;

 

• участь у рятуванні людей і майна , підтриманні громадського порядку .

 

Добровольці, які готові брати участь у заходах з покращення стану правопорядку, активно співпрацюють із поліцією та сільською радою.

 

ГФ «Місцева варта громади» буде проводити патрулювання, а точніше допомагати у підтримці порядку під час проведення масових заходів, днів сіл, а також відпрацювання з представниками поліції.

 

Допомогти поліції навести лад у ОТГ має чимало охочих громадян. Правоохоронців члени громадського називають своїми партнерами і радять іншим не бездіяти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь