Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Шановні жителі Вигодянської громади!

Дата: 16.01.2023 18:35
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

УВАГА ❗❗❗УВАГА❗❗❗

Шановні жителі Вигодянської громади!

Енергосистема країни за час війни пережила вже 12 хвилю масованих ракетних атак на електричні станції, які виробляють електричну енергію, а також на підстанції і лінії, через які електроенергія передається споживачам. Ворог і на далі продовжує атакувати об’єкти енергетичної інфраструктури нашої країни, що загрожує тривалим блекаутом у всіх областях.

Укренерго перед загрозою ракетного удару завжди дає команду ДТЕК на зниження ліміту потужностей до мінімальних значень для того щоб уберегти енергосистему країни від незворотніх руйнувань у разі влучання ракети або її пошкодження. Після того, як минула загроза потрібен певний час  на відновлення системи та нормалізацію її функціонування.
Ліміти, які область отримує щоденно, в першу чергу, йдуть на забезпечення стабільної роботи об'єктів критичної інфраструктури, а це - лікарні, котельні, водонасосні станції та ін.

Одеська область одна із найбільш постраждалих областей від атак на енергосистему країни. На території нашої області відсутні потужні об’єкти генерації електричної енергії. Вона надходить до нас із об’єднаної енергосистеми країни. На жаль, щоразу обстріли завдають шкоди як лініям електропередач, так і трансформаторним підстанціям, за допомогою яких область отримує електроенергію.

Нажаль, поки немає чітких графіків відключень з об'єктивних причин - в країні ВІЙНА. В Одесі та Одеській області діють екстрені відключення, які відбуваються без попередження та застосовуються у зв'язку з непередбаченими обставинами.

Наш ворог безпринципний та підступний. Він постійно намагається дестабілізувати ситуацію в країні, запускаючи усілякі фейки й, тим самим, підбурюючи населення.

Влада всіх рівнів, від державного до місцевого, робить все від себе залежне для стабілізація ситуації, але все нові атаки ворога по нашій країні знов приносять темряву у наші домівки. 

Знову ж таки, хочемо вкотре зауважити, що орган місцевого самоврядування – Вигодянська сільська рада не впливає на цей процес і не має права втручатися в роботу енергосистеми. Розпорядження на відключення надходять від НЕК «Укренерго» й виконуються працівниками ДТЕК «Одеські електромережі». 

Також ми, як сільська влада, оперативно повідомляємо енергетиків про аварійні випадки по селах та вулицях. Вони, у свою чергу, у найкоротші терміни реагують на наші повідомлення та усувають проблеми з енергопостачанням.

Ми сподіваємося на ваше розуміння та співпрацю. Не впадайте у відчай та паніку, не ображайтеся один на одного. Впевнені, що ми зможемо гідно пройти і через ці випробування. В країні війна, ми розуміємо як нелегко зараз усім, насамперед нашим військовим, які віддають за нас свої життя. Але ми вистоїмо та переможемо!

Тримаймося разом!

З повагою Вигодянський сільський голова Алла РИБАЧОК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь