6 лютого 2023 року Вигодянська громада прощалася із загиблим Героєм

Дата: 06.02.2023 15:56
Кількість переглядів: 435

Сьогодні Україна переживає найбільше випробування в своїй новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність.

Вже майже рік мужні українські військовослужбовці захищають свою країну та ведуть запеклі бої проти російських загарбників, які принесли сюди лише біль і розруху.

І щоразу важче і важче отримувати звістки про втрати наших найкращих українців.

6 лютого 2023 року вся Вигодянська громада схилила свої голови у глибокій скорботі… Велике горе об’єднало всіх людей, які зібралися, щоб провести в останній путь нашого земляка, військовослужбовця Боднаровського Дмитра Андрійовича, у якого попереду могло бути довге і щасливе життя… Не судилося…

Напередодні поховання, тіло загиблого Дмитра, яке везли додому, зустрічали живим коридором пошани жителі нашої громади. Більше сотні людей, стоячи на колінах, зустрічали траурний кортеж у селах Вигода, Зоряне та Паліївка, схиляючи голови в знак глибокої поваги і подяки, покладаючи перед автомобілем квіти на всьому шляху. Гіркотою і болем був сповнений цей день для всіх мешканців громади, а насамперед для рідних, близьких, друзів, однокласників, односельців, побратимів та знайомих загиблого.

Мужній Воїн, справжній чоловік, який пишався тим, що, «в цей історичний момент» героїчно захищає рідну Україну і кожного з нас. Дмитро Боднаровський був патріотом і захисником свого народу, мужнім та чесним воїном, добрим сином, люблячим хлопцем, чудовим другом.

Дмитро Боднаровський народився 26 травня 1998 року в селі Паліївка, де проходило щасливе дитинство малого хлопця. В 2004 році хлопчина стає учнем Паліївської ЗОШ І-ІІ ст. Спокійний, кмітливий Дмитро завжди приймав активну участь в усіх заходах, користувався повагою та авторитетом серед однолітків, завжди був підтримкою та помічником для рідних. У 2012 році закінчує школу та вступає до закладу професійно-технічної освіти. Ще до початку повномасштабного вторгнення вступає до лав Національної Гвардії, де захищав незалежність і територіальну цілісність України. А з перших днів підступного нападу рф пішов на фронт.

Дмитро був вірним військовій присязі, завжди проявляв стійкість і мужність. Він боровся за мир на українській землі, за спокій у рідній домівці, за безпеку родини… Та у січні 2023 року під час жорстоких бої на Бахмутському напрямку, наш безстрашний Герой, наш земляк загинув. Клята війна відібрала найдорожче – молоде життя. Ніхто і ніколи вже не поверне його. При кожній звістці, що загинув Воїн, стискається серце і болить душа. Високу ціну платимо за волю…Все більше душ відходить в небеса.

Панахида за загиблим Героям пройшла у будинку, де він проживав у с.Паліївка, а траурний мітинг пам’яті Воїна відбувся на Вигодянському сільському кладовищі. Востаннє загиблому Дмитру Боднаровському віддали військові почесті на Алеї Слави. Військовослужбовці, які були присутні, вручили рідним захисника Державний Прапор України, який почесна варта зняла з його домовини. На честь загиблого Воїна пролунав трикратний стрілецький залп. Ще одному сину України, нашому мужньому захиснику навіки лишилося 24…

В одну мить не стало рідної кровинки, не стало сина у матері й батька, не стало частинки серця у кожного члена родини. Ми розділяємо Ваше горе і низько вклоняємося Вам за те, що виростили, виховали такого сина – українського красеня, незламного Героя України, доброго і світлого душею, енергійного, чесного і відвертого, який був готовий у будь-який час прийти на допомогу слабшому.

Бракує слів, щоб передати душевний біль, бракує сліз, щоб виплакати це горе, цю непоправну втрату. Дмитро! Ти охороняв наш спокій, наш сон, ти охороняв наші світанки і блакитне небо, ти захищав кожного з нас, ти захищав незалежну, вільну Україну. Ти – янгол-воїн, який з небес буде продовжувати захищати нас. У наших серцях, у нашій пам’яті ти, Дмитро, навічно залишишся незламним Героєм, відданим сином своєї родини, безстрашним воїном України. Вічний спокій твоїй душі. Вічні і світла пам'ять і Царство Небесне.

Вигодянська громада розділяє біль непоправної втрати і висловлює співчуття всім рідним і близьким покійного. Слава Герою, Воїну Збройних Сил, який віддав своє життя за те, щоб блакитним і мирним було небо над українцями!

Наша громада оплакуватиме свого славного сина довіку…

Вічна пам’ять Захиснику України!

Ніколи не забудемо…

Герої не вмирають!

Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь