Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІР КП «КАМ`ЯНСЬКЕ» ЗДІЙСНИТИ ЗМІНУ ТАРИФІВ НА ПОСЛУГИ  З ВОДОПОСТАЧАННЯ

Дата: 23.03.2023 14:11
Кількість переглядів: 127

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІР КП «КАМ`ЯНСЬКЕ» ЗДІЙСНИТИ ЗМІНУ ТАРИФІВ НА ПОСЛУГИ  З ВОДОПОСТАЧАННЯ

 

На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 5 червня 2018 року № 130, комунальне підприємство «Камянське» доводить до відома споживачів про намір здійснити підвищення тарифів на водопостачання. Розрахунки тарифів проведено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України  №869 від 01.06.2011  «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги».

Введені в дію з 01.04.2020 року діючі тарифи на водопостачання та затверджені рішенням сесії Камянської сільської ради від 01 квітня 2020 р. № 700-VII «Про затвердження тарифів на водопостачання на території Камянської сільської ради» та складають для :

  • для населення  – 15,00 грн. за 1 м3;

  • для бюджетних  установ – 20,00 грн. за 1 м3;

  • для  підприємницьких структур – 25,00 грн. за 1 м3

 

Обґрунтування необхідності перегляду тарифів на послуги

водопостачання

 

Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово-комунальні послуги» визначено повноваження органів місцевого самоврядування у частині встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги, у тому числі на послуги водопостачання.

Враховуючи зростання цін на матеріально-технічні ресурси, зміну розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, перегляд тарифів на послуги водопостачання і приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, є об’єктивною необхідністю. Основними чинниками, що вплинули на ріст собівартості централізованого водопостачання є постійне зростання основних складових, зокрема:  вартості електричної енергії, паливно-енергетичних ресурсів, матеріалів, запчастин,  збільшення мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У зв’язку з цим діючі на підприємстві тарифи на послуги водопостачання не відшкодовують витрати на надання цих послуг, що не дає можливості підприємству дотримуватись вимог Галузевої угоди та інших законодавчих актів у сфері оплати праці, вчасно розраховуватись з бюджетом по податкових зобовязаннях і оплачувати за спожиту електроенергію та одночасно забезпечувати населення якісними та у повному обсязі послугами з водопостачання.

 

Планові витрати на послугу водопостачання по КП «КАМНСЬКЕ»

 

 

 Фото без опису

 

 

Таким чином, розрахунковий (плановий) тариф на водопостачання має наступний розмір:

  • для населення  – 21,00 грн. за 1 м3;

  • для бюджетних  установ – 25,00 грн. за 1 м3;

  • для  підприємницьких структур – 32,00 грн. за 1 м3

 

Враховуючи об’єктивні фактори, які не залежать від підприємства, з метою приведення тарифу відповідно до вимог чинного законодавства та забезпечення стабільної роботи підприємства, якісного виконання послуг ,виникла необхідність зміни діючого тарифу на послуги водопостачання. Новий розмір тарифу розрахований відповідно до діючого законодавства України.  Зауваження та пропозиції приймаються у письмовій формі протягом 7 календарних днів з дня опублікування даного повідомлення за адресою: 67610, Одеська область, Одеський район, село Камянка, вул. Тираспольська, 12, та на електрону пошту: kpkamyanskoe@ukr.net

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь