«ТИ ЯК?» ПІКЛУВАННЯ ПРО МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я – ВАЖЛИВА СКЛАДОВА УСПІШНОГО ЖИТТЯ

Дата: 24.03.2023 11:42
Кількість переглядів: 97

«ТИ ЯК?» ПІКЛУВАННЯ ПРО МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я – ВАЖЛИВА СКЛАДОВА УСПІШНОГО ЖИТТЯ

🔹Ти як? Це просте запитання стало чи не головним для українців з початку повномасштабного вторгнення. Способом піклування і виявом любові. З нього починаються дописи, повідомлення близьким, телефонні розмови. Однак чи питаємо ми «Ти як?» самі у себе, піклуючись про власний добробут?

🔸Раді повідомити вам про старт комунікаційної кампанії, яка допоможе українцям зрозуміти важливість догляду за своїм психічним здоров'ям. Ця кампанія є частиною Всеукраїнської програми ментального здоров'я, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

☝🏻Мета кампанії – сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров'я, дати розуміння та показати інструменти, які допоможуть українцям дбати про свій внутрішній стан.

🔎Згідно з дослідженнями, 70% українців кажуть в опитуваннях, що відчувають стрес або сильну знервованість. При цьому лише 2% звертаються по психологічну допомогу. Цю разючу різницю має на меті подолати Всеукраїнська програма ментального здоров’я.

«Битва з болем, пережитим травматичним досвідом – невидимий фронт, де також маємо перемогти. Зброя у цій битві – щоденне піклування про ментальне здоров'я, що є нерозривним цілим із здоров'ям фізичним», – зазначила Олена Зеленська.

📌У межах кампанії створено спеціальну сторінку: http://howareu.com (howareu_program), де запропоновані контакти, посилання, поради, продукти, техніки та методики, які допоможуть піклуватися про ментальне здоров'я – своє та людей поруч.

Річні напрацювання українських та закордонних фахівців у сфері психічного здоров‘я, державних служб та ГО, що спільно розробляють програму, втілилися у конкретні поради з подолання стресу, доказові техніки самодопомоги і ще багато іншого, що ви знайдете на сторінках.

Розробку та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я координує МОЗ України. ВООЗ – експертний партнер, виконавчий партнер – ГО «Безбар’єрність». Майданчиком для розробки й ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада при Кабінеті Міністрів України. Комунікаційна кампанія реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь